Irak meclisindeki Fetih İttifakından NATO’ya tepki

04 Mart 2021

Irak meclisindeki en büyük ikinci grup olan Fetih İttifakı, NATO’nun Irak’taki güçlerinin sayısını arttırma kararına tepki gösterdi.

YDH- El Maluma haber sitesine demeç veren Fetih İttifakı milletvekili Abbas Şail,  NATO’nun Irak üzerinden bölgeye nüfuz etmeye çalıştığını söyledi.

Abbas Şail, “NATO üyesi ülkeler, Irak’taki diplomatik temsilciliklere saldırı yapıldığı bahanesiyle Irak’ta konumlarını güçlendirmeye ve Irak üzerinden tüm bölgeye nüfuz etmeye çalışıyorlar” dedi.

Irak güvenlik güçlerinin ülkenin teröre karşı savunulmasında yeterince güçlü ve yeterli olduğunu belirten Abbas Şail şöyle dedi: 

“Ülkenin sınır bölgeleri şu anda ordu ve Haşd Şaabi güçlerinden oluşan Irak güvenlik güçlerinin elindedir. Amerikan güçlerinin ve uluslararası koalisyon güçlerinin bulunduğu bölgelerin aksine Irak güvenlik güçlerinin bulunduğu bölgelerdeki güvenlik durumu çok daha üstündür.

Bölgedeki NATO ülkelerinin politikalarının Irak toprakları kullanılarak bölgede uygulanmasını istemiyoruz. Tüm Iraklılar ülkenin ulusal egemenliğie ve bağımsızlığa sahip olduğu konusunda görüş birliği içindedir.” 

El Cezire televizyonu, Reuters haber ajansından naklen Irak’taki NATO güçlerinin sayısının 5 bine yükseltilmesinin planlandığını bildirmişti.