Nebih Berri: Aradaki buzlar eridi

11 Haziran 2006

SAAF-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin çağrısıyla bugün ilki yapılan siyasi gruplar arası

SAAF-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin çağrısıyla bugün ilki yapılan siyasi gruplar arası istişare toplantısının yarın da devam edeceği bildiriliyor.

 

Ülkedeki siyasi gerginliği sona erdirilmesi, ulusal birlik hükümetinin kurulması ve seçim yasasında değişiklikler yapılması gündemiyle bugün yapılan üç saatlik toplantının olumlu bir havada geçtiği bildirildi.

 

Lübnan’daki siyasi grupların temsilcilerinin katıldığı toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Nebih Berri, toplantıya ciddi bir katılımın olduğunu belirterek görüşmelere yarın yerel saatle 11’de devam edileceğini ifade etti.

 

“Bugünkü istişare toplantısında tüm katılımcılar, sorunların birlik ve beraberlik içerisinde çözümlenmesinin zaruretini ifade ettiler, sonuçta siyasi havaya hakim olan buzlar eridi. Herkes, sorunların birlik ve dayanışma ile çözümlenmesinden yana” diyen Berri, medya ve propaganda alanındaki havanın yumuşatılması yönünde bir anlaşmaya varıldığını söyledi.

 

Beyrut’un merkezinde bugün gerçekleştirilen istişare toplantısına tüm grupların liderleri katıldılar. Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah güvenlik gerekçesiyle toplantıya katılmazken, toplantının geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildiği belirtildi.