Hariri:Mişel Aun’un kabineye girmesine karşı değiliz

11 Haziran 2006

SAAF-Öldürülen eski Başbakanlardan Refik Hariri’nin oğlu ve el-Mustakbel adlı iktidardaki en

SAAF-Öldürülen eski Başbakanlardan Refik Hariri’nin oğlu ve el-Mustakbel adlı iktidardaki en büyük siyasi partinin lideri Saadeddin Hariri, muhalefetteki Ulusal Özgürlük Hareketi Lideri Mişel Aun’un kabineye girmesine karşı olmadığını açıkladı.

 

Lübnan’da yayınlanan en-Nehar gazetesinin haberine göre 14 Mart grubunun en büyük siyasi partisi olan el-Mustakbel’in lideri Saadeddin Hariri, Lübnan’daki televizyon kanallarından birine verdiği demecinde 14 Martçıların bugün Meclis Başkanı Nebih Berri’nin çağrısıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katılacağını ve hükümette revizyon isteyen kesimlerin gerekçelerini dinleyeceğini söyledi.

 

Hizbullah ve Emel’le birlikte Lübnan’da bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını isteyen muhalefetteki Mişel Aun’un kabineye alınması konusunda açıklamalarda bulunan Hariri, “Meclis üyesi Aun’un hükümete girmesine karşı değiliz, aksine bunu olumlu karşılıyoruz” dedi.

 

Meclis Başkanı Nebih Berri’nin çağrısıyla ulusal birlik hükümeti kurulması ve seçim yasasında değişikliğe gidilmesi gündemleriyle yapılan bugünkü istişare toplantısı çalışmalarını yarın da sürdürecek.

 

Toplantıya Lübnan’daki tüm siyasi grupların liderleri katılırken, Seyyid Hasan Nasrullah’ın güvenlik gerekçesiyle katılamamasından dolayı görüşmelere Hizbullah adına Muhammed Ra’d katıldı.