Nasrullah’tan Beyt Hanun katliamına sert kınama

11 Ağustos 2006

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sert

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sert ifadelerle mahkum ederek, Arap ve İslam ülkelerinin sergilediği suskunluğu kınadı.

 

Hizbullah Genel Sekreterliği yayınladığı açıklamada “İsrail’in Beyt Hanun’da, daha önce de Filistin’in diğer bölgelerinde ve Lübnan’da işlediği cinayetler bu rejimin ırkçı ve vahşi niteliğini ispat etmektedir” ifadesine yer verildi.

 

“Lübnanlı ve Filistinli mazlum kadın ve çocuklar, Kana’da ve Beyt Hanun’da aynı kanı ve ortak bir yazgıyı paylaşıyorlar” cümlelerinin yer aldığı açıklamada Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Filistinlilerin parçalanmış cesetlerinin ve onların yakınlarının gözyaşlarının sarsıcı olduğunu ifade ederek, Arap ve İslam ülkeleri yöneticilerine hitaben “yiğitliğiniz ve zalime karşı yönelteceğiniz öfke çığlığınız nerede” dedi.

 

Nasrullah, açıklamasında Filistinli gruplara destek çağrısında da bulunarak “bu aşamada İslam ümmetinin ve dünyanın özgür halklarının görevi, Siyonistleri mahkum etmek ve Filistin’e Lübnan’daki zafer sahnesini tekrar etmeleri için silah ve ilaç göndermektir” dedi.

 

İsrail’in geçtiğimiz Çarşamba gününden beri Filistinlilere yönelik saldırılarında şimdiye kadar 97 kişi hayatını kaybetti, 400 kişi de yaralandı.