Heniye: İşgale son vermenin tek yolu direniş

11 Kasım 2006

SAAF-Filistin Başbakanı İsmail Heniye, işgale son vermenin ve Filistin’in meşru haklarını elde

SAAF-Filistin Başbakanı İsmail Heniye, işgale son vermenin ve Filistin’in meşru haklarını elde etmenin tek yolunun direniş olduğunu söyledi.

 

Filistin lideri Yaser Arafat’ın ölümünün ikinci yıl dönümü dolayısıyla Gazze’de düzenlenen anma toplantısında bir konuşma yapan Filistin Başbakanı İsmail Heniye, “Filistin halkı temel ilkelerinden asla vazgeçmeyecektir. Filistin’in meşru haklarını elde etmenin tek yolu direniştir” dedi.

 

“Filistin halkı; Yaser Arafat’ın, tüm şehitlerin, esirlerin bağlı olduğu temel ilkelerinden asla vazgeçmeyecektir” diyen Başbakan Heniye, ulusal birliği korumanın Filistin ulusal planını korumanın tek yolu olduğunu belirterek ulusal birlik hükümetine de bu yüzden olumlu baktıklarını ve tek isteklerinin ulusal birliği güçlendirmek olduğunu kaydetti.

 

Başbakanlıkta kalmakla Filistin ulusal bütünlüğü arasında tercih yapmak zorunda kalması durumunda ulusal birliği korumayı tercih edeceğini söyleyen Heniye, Yaser Arafat’ın barış için çok çaba gösterdiğini belirterek sorunun Filistinli gruplardan değil, bölgede barış ve istikrar istemeyen İsrail’den kaynaklandığını ifade etti.