Türkmen Cephesi bölünüyor iddiası

01 Ocak 1970

SAAF-Türkmen Cephesi içerisindeki bazı kesimlerin yeni bir yönetim kurulu oluşturup Kürtlerle

SAAF-Türkmen Cephesi içerisindeki bazı kesimlerin yeni bir yönetim kurulu oluşturup Kürtlerle yakın işbirliği içerisine girilmesini istediği bildiriliyor.

 

Kürdistan Yurtseverler Birliği kaynaklarının verdiği habere göre Irak Türkmen Cephesinden bir grup yeni bir oluşum başlatarak “Başkanlık Kurulu” adlı alternatif bir oluşum başlattı.

 

Türkmen kaynaklara dayandırılan habere göre Türkmen Cephesi’nin yeni başkanlık kurulu, Kürdistan bölgesindeki siyasi partilerle birlikte yaşama çerçevesinde yakın işbirliği yapılmasını ve Irak’taki güvenlik ve istikrar için terörizmle mücadele edilmesini istiyor.

 

Yeni başkanlık kurulunun, yayınladığı bildiride Cephe’de yer alan bazı kişilerin Türkmenlerle diğer etnik kökene mensup kesimler arasında gerilim yaratmak için bölgedeki Kürtlere ve Araplara karşı terörist faaliyetlere karıştıkları, bu yüzden de Cephe’den uzaklaştırıldıkları belirtildi.

 

Söz konusu bildiride D. Beşşar Abdullah adlı kişinin terörist bir grubun liderliğini yaptığı ve Türkmen Cephesi’nden uzaklaştırıldığı ifade ediliyor.