Irak’taki yabancı asker sayısı azaltılacak

01 Ocak 1970

SAAF-Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubai, hükümetin Irak’taki yabancı asker

SAAF-Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubai, hükümetin Irak’taki yabancı asker sayısını azaltmak için çalıştığını söyledi.

 

Şarku’l- Evsat gazetesine bir demeç veren Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak er-Rubai, Irak hükümetinin çok uluslu güçler konusunda bir program hazırladığını söyleyerek söz konusu programa göre Irak’taki çok uluslu gücün asker sayısının azaltılacağını ve Irak güvenlik güçlerinin silah ve teçhizat yönünden güçlendirileceğini belirtti.

 

Özelde Bağdat, genelde de tüm Irak’ın güvenliği konusunda köklü değişimlere gidilmesinin zaruri olduğunu belirten Rubai, yabancı asker sayısının azaltılmasına gidilmesinin bu köklü değişimin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

 

Yabancı asker sayısının azaltılmasının Irak’taki güvenlik durumu için gerekli olduğunu kaydeden Rubai, “operasyonların yapılabilmesi için güvenlik sorumluluğunun daha geniş yetkilerle Iraklılara bırakılması zaruridir” dedi.

 

“Biz daha fazla beklemek istemiyoruz, Irak güvenlik güçlerinin silah, teçhizat ve eğitim durumunun iyileştirilmesi için acele edilmesini istiyoruz. Hakkında yıllardır konuşulan şeylerin birkaç ay içerisinde gerçekleştirilmesini istiyoruz” diyen Rubai, ülkedeki güvenlik sorunlarının ve milislerin silahsızlandırılmasının siyasi bir sorun olduğunu da belirterek bu sorunların siyasi yolarla çözümlenebileceğini ifade etti.