Hizbullah milletvekilinden oğluna veda

23 Kasım 2023

Hizbullah’ın Lübnan meclisindeki grubunun başkanı Muhammed Raad, dün akşam İsrail’in Lübnan’ın güneyine gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah savaşçısı oğlu Abbas’la ilgili konuştu.

YDH- Hizbullah’ın Lübnan meclisindeki ‘Direnişe Vefa’ grubunun başkanı Muhammed dün akşam İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah komutanlarından Abbas Muhammed Raad için, “benden daha akıllı ve hızlıydı” dedi.

Oğlu Abbas’ın naaşına veda eden Raad, “Niyet etti ve geldi. Eğer ona sitem ediyorsam bunun sebebi benden önce davranmış olmasından dolayıdır. Benden daha akıllı ve daha hızlıydı" dedi.

Muhammed Raad, babaların şehit olan evlatlarının ardından nasıl sabredeceğini Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrullah’tan öğrendiklerini belirt ve şunları söyledi:

 “Adaletsizliği ortadan kaldırmak ve Siyonist vahşete direnmek için Allah adına mücadele eden cihat yürüyüşündeki tüm şehit ailelerinin ve mücahitlerin yüzlerini ağarttığı gibi, Allah da onun şehitliğini kabul etsin ve yüzünü aydınlatsın. Biz bu yolda kararlıyız ve bu yolda devam edeceğiz. Şehitleri tebrik ediyorum. Direnişin seyyidi, Seyyid Hasan Nasrallah'ı tebrik ediyorum.”

Hizbullah, dün gece İsrail saldırısı sonucu 5 savaşçısının hayatını kaybettiğini açıklamıştı.