Mahmud Abbas Şubeyr’in başbakanlığına karşı değil

01 Ocak 1970

SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Mahmud Abbas, Hamas’ın başbakan adayı Muhammed Şubeyr’e

SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Mahmud Abbas, Hamas’ın başbakan adayı Muhammed Şubeyr’e karşı olduğu yönündeki haberleri yalanladı.

 

El-Cezire televizyonu, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın Muhammed Şubeyr’in başbakan adaylığına karşı olduğu yönündeki haberleri yalanladığını bildirdi.

 

Filistin Özerk Yönetimi Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne de “Mahmud Abbas’ın Hamas’ın başbakanlık için önerdiği adaylara, bu cümleden de Muhammed Şubeyr’e karşı olduğu yönündeki haberleri kesin bir dille yalanlıyoruz” dedi.

 

Hamas’a yakınlığıyla bilinen Filistin Enformasyon Merkezi, bazı Filistinli yetkililere dayandırarak verdiği haberinde Mahmud Abbas’ın Filistin Başbakanı İsmail Heniye ile bugün Gazze’de yaptığı görüşmede, Muhammed Şubeyr’in başbakanlığına karşı olduğunu söylediğini belirtmişti.

 

Filistin Enformasyon Merkezi, Muhammed Şubeyr’in Hamas’a yakın olmasından dolayı, İsrail, ABD ve bazı Arap ülkeleri tarafından hoş karşılanmadığını bu yüzden de Mahmud Ababs’ın Şubeyr’in başbakanlığına karşı çıktığını yazmıştı.