İsrail'den benzersiz savaş bütçesi

27 Kasım 2023

İsrail kabine sözcüsü, kabinenin bugün, savaş ihtiyaçlarını finanse etmek için "benzeri görülmemiş" bir teklifi değerlendireceğini söyledi.

YDH- İsrail kabinesi bugün, savaş ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ‘benzeri görülmemiş’ bir bütçeyi ve 8 milyar dolarlık değişiklik onayını gözden geçirecek.

Netanyahu'nun Sözcüsü Ofir Gendelman, ‘X’ kullanıcı hesabından bir mesaj yayınlayarak şunları dile getirdi: "Bugün kabinede 30 milyar şekel değerinde benzeri görülmemiş bir bütçe teklif edilecek. Bu bütçe savunma, saldırı ve yaralanan, öldürülen ve kaçırılan vatandaşların durumlarıyla ilgilenmeye yönelik tüm askeri ihtiyaçlara cevap verebilecek kapasitede olacaktır.”

Söz konusu bütçe ile ilgili daha fazla detaya girmeyen Ofir Gendelman teklif edilen bütçenin “ekonomik refahın devamını da sağlayacağını” bildirdi.

İsrail kabinesi bu teklifi bugünkü toplantısında tartışacak, zira bazı İsrail medyası Gazze savaşının İsrail ekonomisi üzerinde önemli bir etki yarattığını bildiriyor.

İsrail, savaşın başlangıcından bu yana yaklaşık 360 bin yedek asker ve subayı savaşa çağırmıştı.

Cepheye çağrılan bu yedek kuvvetlerin işyerlerinde bulunmamasının İsrail ekonomisini ciddi bir baskı altına aldığı bildiriliyor.

İsrail şu ana kadar yaklaşık 250 bin yerleşimciyi işgal altındaki toprakların güney ve kuzeyinden uzaklaştırıp masrafları hükümete ait olmak üzere otel ve pansiyonlara yerleştirdi.