İsrail’deki kritik kurum ve kuruluşlara siber saldırı

28 Kasım 2023

Haber kaynakları, siber saldırı sonrasında işgal altındaki Filistin topraklarındaki polis, acil servis ve itfaiye teşkilatlarının iletişim hatlarının 3 saat süreyle kesintiye uğradığını belirtiyor.

YDH- İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi bu sabah işgal altındaki bölgelerdeki polis, acil durum ve itfaiye güçlerinin iletişim hatlarının siber saldırı sonrasında devre dışı bırakıldığını bildirdi.

Jerusalem Post’un haberine göre, bu saldırıda hedef alınan cihazlar, hatlar düzelene kadar müşterilere SMS numaraları gönderdi.

Medya, bu siber saldırının kimin tarafından gerçekleştirildiğinin henüz belli olmadığını söylüyor. Ancak The Times of Israel gazetesi, polis, kurtarma ekipleri ve itfaiyenin telefon hatlarının bu haberlerin yayınlanmasından 3 saat sonra normale döndüğünü bildiriyor.

İsrail’deki kritik kurum ve kuruluşlar birçok kez büyük siber saldırıların hedefi oldu.  İsrail Ulusal Siber Müdürlüğü'nün başkanı Gaby Portnoy, geçen yılın sonlarında her ay onlarca siber saldırıyla karşı karşıya kaldıklarını açıklamıştı.

İsrail'in ‘Kan’ adlı televizyon kanalına da daha önce Portnoy'un bu saldırıların yoğunluğu ve kapsamı karşısında "şaşkınlık ifade ettiğini" bildirmişti.