Maariv: Filistinlilerin roketlerine çaremiz yok

01 Ocak 1970

SAAF-İsrail’de İbranice olarak yayınlanan gazeteler, İsrailli askeri yetkililerin Filistinli grupların

SAAF-İsrail’de İbranice olarak yayınlanan gazeteler, İsrailli askeri yetkililerin Filistinli grupların roket saldırısını durdurmaya güç yetiremeyeceklerini itiraf ettiklerini yazdı.

 

Filistin Enformasyon Merkezi’nin İbranice yayın yapan gazetelerden derlediği haberlere göre Maariv gazetesi, bugünkü sayısında İsrail askeri ve güvenlik planlarının roket saldırılarını önlemedeki yetersizliklerine değinerek “artık kuruntu ve hayal zamanı geçti” diye yazdı.

 

Filistinli direniş gruplarının İsrail kentlerine düzenlediği roket saldırılarına değinen Maariv gazetesi, “Artık üst düzey güvenlik yetkilileri, roket saldırılarını önleyebilecek hiçbir yol bulamadıklarını açıkça itiraf ediyorlar. Sederot kenti ve en-Nakib bölgeleri artık bu durumu kabullenmek zorunda” ifadelerine yer verdi.

 

İsrail ordusunun Filistinli grupların roket saldırılarını durdurabilmek için gerçekleştirdiği tüm operasyonlara rağmen bu konuda başarı sağlayamadığını belirten Maariv gazetesi, Filistinli grupların 2006 yılının ilk yarısında düzenledikleri roket saldırılarının geçen yıllara oranla 5 kat artış gösterdiğini ve İsrail’in bunu durdurmayı başaramadığını yazdı.

 

İsrail ordusunun artık özgüvenini yitirdiğini belirten gazete İsrailli komutanların, roket saldırılarını durdurmak için Gazze’ye yönelik geniş çaplı saldırılardan sonuç alabilecekleri konusunda şüpheye düştüklerini belirterek İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz’in generallere “yeni çözüm yolları sunun, bana yeni planlar getirin, bana daha önce denemediğimiz yeni bir plan getirin” dediğini nakletti.

 

Hamas’ın İsrail’le mücadele konusundaki stratejisine bağlı kaldığını ve gittikçe güç kazandığını belirten gazete, “halbuki bizim ordumuz her şeyi denedi; ama bir sonuç alamadı” diye yazdı.