İsrail: Gazze’de Batı değerleri için savaşıyoruz

06 Aralık 2023

İsrail Cumhurbaşkanı İzak Herzog, Gazze’de Batı değerleri için savaştıklarını belirterek Batılı ülkelerden destek istedi.

YDH- İsrail Cumhurbaşkanı İzak Herzog, MSNBC televizyonuna verdiği röportajda, Gazze’de Batı değerlerini korumak için savaştıklarını söyledi. 

Herzog, “Bu savaş sadece Hamas ve İsrail arasında olan bir savaş değildir. Bu, tam olarak Batı medeniyetini ve değerlerini korumayı amaçlayan bir savaştır” dedi.

İran’ı ve bölgedeki direniş hareketlerini hedef alan Herzog şunları söyledi:

“Lübnan'da Hizbullah'la, Gazze'de Hamas'la, Yemen'de Husilerle Tahran’a imrenen bir şer imparatorluğu olan cihatçı şebekenin saldırısına uğradık. Bu imparatorluk, Irak'ı ve tüm Ortadoğu'yu fethetmek istiyor. Ve eğer biz olmasaydık, sırada Avrupa olurdu ve onu ABD takip ederdi.”

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu ise Herzog’un bu açıklamalarıyla ilgili olarak Ukrayna'daki savaşı hatırlattı. 

Kamuoyunun bu tür açıklamalara yabancı olmadığını belirten el-Meyadin televizyonu, Herzog’un açıklamasıyla ilgili haberinde Batılı hükümetlerin Ukrayna savaşına Kiev lehine katılımı artırmak amacıyla benzer açıklamalar yaptığına dikkat çekti. 

Haberde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky'nin üst düzey danışmanlarından Mikhail Podoliak, temmuz ayının başlarında, “Avrupa, ortak yaşam tarzını savunmaya hazır olan Ukrayna gibi bir ülke olduğu için şanslıdır” şeklindeki açıklamasını örnek verdi.