Hamas’tan İsrail özel kuvvetlerine ağır darbe

08 Aralık 2023

Filistin direnişinin elindeki İsrailli tutukluları kurtarmak için operasyon yapan İsrail özel kuvvetleri, karşı saldırıyla geri çekilmek zorunda kaldı.

YDH- Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonunun haberine göre Hamas’ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, direnişin elindeki tutukluları kurtarmak için operasyon yapan İsrail özel kuvvetlerine ağır darbe vurdu.

Haberde İsrail özel kuvvetlerine mensup birliğin İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın karşı operasyonu ile ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldığı bildirildi.

İsrail özel kuvvetlerine mensup birliğin İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın operasyonundan kurtarılması için bölgeye yoğun hava saldırısı yapıldığı açıklandı.  

İsrail özel kuvvetlerinin saldırısı sonrası yaşanan çatışmalarda Hamas’ın elindeki İsrailli tutuklu askerlerden Sair Baruh’un öldüğü bildirildi.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarından bir kaynak, Filistinli direnişçilerin Cibaliya mülteci kampının derinliklerine sızmaya çalışan İsrail güçlerini püskürttüğünü belirtti ve çok sayda İsrail askeri aracının imha edildiğini söyledi.

Öte yandan Filistin el-Youm televizyonu, İbranice basından naklen, İsrail ordusunun bilinmeyen bir sebeple askeri araçlarını Gazze Şeridi çevresindeki yerleşimlerden çektiğini bildirdi.