İsrail medyasından dolaylı başarısızlık itirafı

11 Aralık 2023

İsrail medyası, Gazze’ye iki aydır süren kara saldırılarına rağmen direnişin kırılamadığını itiraf etti.

YDH- Fars haber ajansının bildirdiğine göre İsrail medyası, iki aydır süren kara saldırılarına rağmen Hamas’ın füze saldırılarının hala İsrail iç cephesi açsısından en büyük sorun olduğunu bildirdi.

Yoğun hava bombardımanına ve kara saldırılarına rağmen, Filistin direnişinin hala Tel Aviv de dahil olmak üzere hala İsrail yerleşimlerini füzelerle vurduğunu belirten Kanal-12 televizyonu, Han Yunus’ta çok şiddetli çatışmalar yaşandığını duyurdu.

Gazze’nin Mısır sınırındaki Rafah kentine 9.5 kilometre mesafedeki Han Yunus, Gazze’nin güneyindeki en büyük kent olma özelliğine sahip. 

İsrail güçlerinin savaşın başında Gazze Şeridi’nin kuzeyine yoğun bombardıman yapması sebebiyle kuzeydeki halkın büyük çoğunluğu Güney’deki Han Yunus kentine sığındı.

Savaşın başında Gazze’nin kuzeyinin her noktasını bombalayarak halkı güneye gitmeye zorlayan İsrail, şimdi direnişin askeri altyapısının güneyde olduğunu öne sürerek Han Yunus’a büyük bir kara saldırısı yapıyor.

İsrail’in hava bombardımanı ve topçu saldırısına rağmen Han Yunus’ta direnişi kıramadığı belirtilirken Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu, Filistin direnişinin İsrail’in sahadaki birliklerinin komuta karargahını vurması sebebiyle çok sayıda İsrailli subay ve askerin öldüğünü bildirdi.

El Meyadin’in haberine göre Filistinli direnişçiler, Han Yunus’un kuzeyindeki el-Ma’ari bölgesinde 15 İsrail askerini anti-personel mayınlarıyla imha etti.

Kassam Tugayları da Han Yunus’un kuzeyindeki iki Merkava tankını Yasin-105 roketleriyle imha etti.

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi, dün Han Yuus’taki kara saldırılarında zamanın giderek daraldığını belirterek çatışmaların giderek şiddetlendiğini bildirdi.

İsrailli askeri yetkililer, Han Yunus’taki operasyonların 3-4 hafta sürebileceğini açıklamıştı.