Ensarullah: Filistin'e yönelik her türlü ihmalkârlık İsrail ile ortaklıktır

12 Aralık 2023

Filistin'e yönelik herhangi bir eksikliği, tarafsızlığı veya olumsuz tavrı şiddetle eleştiren Ensarullah, Siyonist rejimin paralı askerlere güvendiğini söyledi.

YDH- Yemen Ensarullah Hareketi'nin sözcüsü Muhammed Abdusselam, Filistin meselesini çok yönlü bir mesele olarak değerlendirdi.

Abdusselam, “Bu konuda herhangi bir eksiklik, tarafsızlık veya olumsuz tutum, Filistin ve Gazze'ye karşı İsrail'e verilen bir mükâfat ve onunla aptalca bir işbirliği anlamına gelir.” dedi.

El-Mesire’nin haberine göre, “İsrail ve destekçilerinin, Yemen silahlı kuvvetlerinin faaliyetlerini engellemek için paralı askerler kullanma planının, fırsatçıların başarısız bir hesabıdır.” diyen Abdüsselam, sözlerine şöyle devam etti: “Siyonist rejim, ülkelerine ihanet ederek ölen paralı askerlere güvendi. Halbuki bunlar, Filistin'e ihanet ederek daha da fazla ölecek.”

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Seri, bu sabah  Kızıldeniz'de ‘Strinda’ adlı Norveç petrol gemisine füze saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu.

Geminin "uygun" bir füze tarafından hedef alındığını ve füze saldırısının, gemi mürettebatının yapılan uyarıları dikkate almamasının ardından gerçekleştiği bildirilmişti.

Operasyon hakkında bilgi veren Yahya Seri, sabahki açıklamasında şunları söylemişti: "Gazze'de katliama, yıkıma ve kuşatmaya maruz kalan mazlum Filistin halkına yardım etmek amacıyla, Labik doğrultusunda, Yemen özgürlük savaşçıları ve İslam ümmetinin isteği üzerine, Yemen Donanması'nın düzenlediği özel operasyonda, petrol yüküyle İsrail rejimine doğru yola çıkan Norveç gemisi Strinda, uygun bir deniz füzesiyle hedef alındı.”

Yahya Seri, Yemen silahlı kuvvetlerinin son iki gün içinde çok sayıda geminin işgal altındaki bölgeye geçişini engellediğini de bildirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri sözlerini şöyle sonlandırdı: "Yemen Silahlı Kuvvetleri, uyarılara rağmen İsrail'in Kızıldeniz ve Arap Denizi'ndeki (Makran Denizi) limanlarına giden tüm gemilere saldırmakta tereddüt etmeyecektir.”