Norman Finkelstein: Düşünme hakkınızdan vazgeçmeyin

12 Aralık 2023

Norman Finkelstein, Pensilvanya Üniversitesi’nde Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto eden öğrencilere seslendi.

YDH- Ailesi Nazi Almanya’sının Yahudi karşıtı uygulamalarından kaçarak Amerika’ya yerleşen akademisyen Norman Finkelstein X (Twitter) Platformu üzerinden yaptığı açıklamalarla, Amerika’daki milyarder Yahudilerin Siyonist rejimin soykırıma varan katliamlarına itiraz edenlere karşı bir savaş başlattığını ve bu savaşta üniversiteleri hedef aldıklarını dile getirdi.

Finkelstein üniversite öğrencilerine seslenerek, düşünme haklarını ellerinden almaya çalışan Yahudi milyarderlerin saldırısına karşı koymalarını ve bu haklarından vazgeçmemelerini, yakın zaman evvel istifa ettirilen Pensilvanya Üniversitesi rektörü Liz Magill’in göreve iadesini talep etmelerini istedi.

Konuya ilişkin bir dizi paylaşımda bulunan Finkelstein, Yahudi milyarder sınıfın durdurulmak zorunda olduğunu zira bunların akademik özgürlükleri Siyonist rejim uğruna hiçe saydıklarını söyledi.

Pensilvanya Üniversitesi rektörü Liz Magill, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan öğrencilerin eylemlerini düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirmişti. Magill’in bu tavrı kendisinin Kongre önünde sorgulanmasına yol açmış ve Magill Müslüman karşıtlığı dahil olmak üzere her türlü nefret suçuna karşı olduğunu belirtmişti.

Magill’in üniversitenin tutumunu ve öğrencilerin düşünce ve ifade hürriyetini savunması üzerine Stone Ridge Holdings Group kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Yahudi milyarder Ross Stevens üniversiteye yapacağı 100 milyon dolarlık yardımı askıya alacağını açıklamış ve bu da Magill’in istifasına sebep olmuştu.