İsrail deniz ablukası altında

14 Aralık 2023

Emekli İsrailli komutan, İsrail’in denizden kuşatma altında olduğunu söyledi.

YDH- İsrail donanmasının eski komutanı Eliezer Marum yaptığı açıklamada, İsrail’in, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarından etkilendiğini bildirdi.

Marum, İsrail’in ‘Ordu Radyosu’na verdiği röportajda şunları söyledi: "İsrail şu anda deniz ablukası altında ve Kızıldeniz'den gelen trafik kapalı. Bu da fiyatlardaki artışı etkiliyor."

Eliezer Marum bu durumu şöyle açıkladı: "Bu koşullar sadece ithalatta gecikmelere yol açmakla kalmıyor. Aynı zamanda yerli üretim için büyük miktarda hammaddeye ve Uzak Doğu’dan gelen elektrik parçalarına erişimin de engellenmesine neden oluyor."

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Seri daha önce yaptığı açıklamada, “Gazze halkı ihtiyacı olan yardımı alana kadar, milliyeti ne olursa olsun tüm gemilerin Arap ve Kızıldeniz üzerinden İsrail'e gitmesinin engelleneceğini” söylemişti.

İngiliz Deniz Ticareti Operasyon Merkezi (UKMTO) de dünkü bir açıklamasında, silahlı adamları taşıyan sürat teknelerinin Yemen yakınlarındaki sulardan geçen iki gemiye yaklaşarak ateş açtığını duyurmuştu.