Yemen’den Kızıldeniz’de yine operasyon

15 Aralık 2023

Yemen'in Hudeyde ve Moha limanlarının yakınlarında iki gemiye saldırı yapıldığı bildirildi.

YDH- Associeted Press haber ajansı, Amerikalı bir yetkiliden naklen Yemen’den atılan füzeler sebebiyle Kızıldeniz’deki Liberya bandıralı bir gemide yangın çıktığını bildirdi.

Fars haber ajansına göre ise yerel kaynaklar, Kızıldeniz sularında iki ayrı güvenlik olayı yaşandığını bildirdi.

İngiltere Deniz Ticareti Operasyonları Dairesi ise Yemen’in Hudeyde Limanına 110 kilometre mesafede Bab el-Mendeb Boğazı’nda bir güvenlik olayının yaşandığı bilgisini aldıklarını açıkladı.

Associeted Press haber ajansının haberinden kısa bir süre sonra İngiliz Deniz Ticareti Operasyonlar Dairesi, içinde 10 silahlı kişinin bulunduğu bir sürat teknesinin yük gemisine yönünü Yemen’e çevirmesi için uyarıda bulunduğunu duyurdu.

İngiltere’ye ait bir deniz güvenliği firması da yaptığı açıklamada Liberya bayraklı bir geminin Yemen’in Moha Limanı’nın kuzeyinde Yemen’den yapılan hava saldırısına uğradığını ve gemide yangın çıktığını bildirdi.

Açıklamada ayrıca saldırıdan sonra gemideki bazı konteynerlerin denize düştüğü ve geminin ise Bab el-Mendeb boğazından geçmekte olduğu ifade edildi.

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu ise Yemen’in Hudeyde limanı yakınında saldırıya uğrayan geminin Alman HAPAG-LLOYD şirketine ait olduğunu ve bu şirketin İsrail’in işgali altındaki Hayfa ve Tel Aviv kentlerinde bürolarının bulunduğunu bildirdi.