14 Martçılar Beyrut’ta İsraillilerle görüştü

01 Ocak 1970

SAAF-İsrail’in UNIFIL’i Hizbullah’a karşı harekete geçirmeye çalıştığı ve İsrailli yetkililerin

SAAF-İsrail’in UNIFIL’i Hizbullah’a karşı harekete geçirmeye çalıştığı ve İsrailli yetkililerin Beyrut’taki ABD konsolosluğunda 14 Martçı liderlerle görüştüğü bildiriliyor.

 

El-Menar televizyonunun haberine göre Lübnan İsrail sınırında konuşlandırılmak üzere UNIFIl için asker gönderen ülkelerden birinin savunma bakanı, İsrail’in UNIFIL güçlerini Hizbullah’a karşı harekete geçirmek için çalışmalar yaptığını belirtti.

 

Ülke ismi belirtilmeyen haberde şimdiye kadar güney Lübnan’da konuşlanmış bulunan UNIFIL güçlerine mensup 7 askerin bu amaç doğrultusunda Beyrut’a çağrıldığı ifade edildi.

 

El-Menar’ın iyi haber alan kaynaklara dayandırarak bildirdiğine göre Lübnan’ın çeşitli yerlerinde inleme merkezleri oluşturuldu ve söz konusu dinleme merkezleri İsrailli uzmanlar tarafından yönetiliyor.

 

Aynı kaynaklar, ABD pasaportuyla Lübnan’a gelen üç İsrailli subayın Beyrut’taki ABD konsolosluğunda Lübnan Güçleri Lideri Semir Caca, İlerici Sosyalist Parti Lideri Velid Canbolat ve Sadeddin Hariri liderliğindeki el-Mustakbel partisi yetkilileriyle danışma toplantıları yaptığını bildiriyor.

 

Aynı habere göre İsrail’den ve bazı Arap ülkelerinden hava ve deniz yoluyla 14 Martçı gruplara mensup milislere ulaştırılmak üzere hava ve deniz yoluyla silah sevkıyatı yapılıyor.