İsrail yaralıları diri diri gömdü

16 Aralık 2023

Gazze'deki yaralıların İsrail ordusu tarafından diri diri gömüldüğü bildirildi.

YDH- İsviçre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Ağı (EMHRN), yaralı Filistinlilerin İsrail ordusu tarafından Kemal Advan Hastanesi’nin bahçesine diri diri gömüldüğüne dair haberler hakkında uluslararası soruşturma başlatılması gerektiğini duyurdu.

İsrail ordusunun hastaneden çekilmesi üzerine oraya giden muhabirlerden İmad Zekut şu açıklamaları yaptı: "Yaralı halde olmalarına rağmen İsrail buldozerlerinin üzerlerinden geçtiği 20'den fazla Filistinlinin cesedi Kamal Advan Hastanesi'nin bahçesinde görülüyor."

Zekut, el-Cezire haber kanalına şunları söyledi: “Kemal Advan Hastanesi tamamen yıkıldı. İsrail güçleri etrafta hareket eden her şeyi hedef alıyor.”

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'ni birkaç gün boyunca kuşatan İsrailli askerlerin bugün bu hastanede yeni bir katliam yaptığı bildiriliyor.

İsrail askerlerinin hastaneden çekilmesinin ardından hastaneye giren Filistinli gazeteci Enes eş-Şerif de hastanede gördüklerini ‘X’ platformundaki hesabından paylaştı.

İsrail buldozerlerinin bu hastanedeki mültecilerin çadırlarını yıktığını bildiren Enes eş-Şerif, "Onlarca mülteci, hasta ve yaralı hâlâ hayatta iken diri diri toprağa gömüldü." dedi.

Enes eş-Şerif, kedilerin hastane avlusundaki cansız bedenleri kemirmeye başladığını da aktardı.

Gazze'nin farklı bölgelerindeki diğer hastane ve çadırlarda ise durumun çok daha kötü olduğu bildiriliyor.

El-Cezire haber kanalı göre, Gazze Şeridi'ndeki savaş, yerinden edilme ve trajik durum, 1,8 milyondan fazla Filistinli mülteciyi çadırlarda yaşamaya mecbur kıldı. Ayrıca, çadırlarda yaşayan bu Filistinlilerden birçoğunun da yağmur ve çamurla mücadele etmek zorunda kaldığı bildirildi.

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya şehrinde bulunan Kemal Advan Hastanesi’ne 12 Aralık'ta saldırı başlatmıştı.