İşgal askerleri Kassam ateşinin kıskacında

18 Aralık 2023

Kara operasyonları için Gazze Şeridi'ne giren İsrail ordusu ağır kayıplar veriyor.

YDH- Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze’ye karadan giren İsrail işgal güçlerine karşı birçok cephede çatışmaları sürdürüyor. 

Sivillerin hedef alınmasına yanıt olarak İsrail yerleşim birimleri ve askeri mevzileri direnişçiler tarafından füzelerle vuruluyor.

El-Meyadin’in haberine göre Kassam Tugayları bugün, Beyt Lahiya’nın kuzeydoğusunda İsrail işgaline ait Hummer tipi bir cipin Kornet tanksavar füzesiyle hedef alındığını gösteren görüntüleri yayınladı.

Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün Beyt Lahiya’da çok sayıda işgal askerini taşıyan bir askeri kamyonun TBG top mermisi ile vurduğu ve ardından direnişçiler ile işgal askerleri arasında şiddetli çatışma çıktığı kaydedildi. Çatışmada İsrail askerlerinin ağır kayıplar verdiği bildirildi.

Direnişçiler Beyt Lahiya’nın doğusunda da İsrail ordusuna ait bir Merkava tankını ‘Tandem’ tanksavar roketiyle imha etti.

Direnişçiler ayrıca Beyt Lahiya’da İsrail askerlerinin sığınak olarak kullandığı bir binada güçlü bir patlayıcı düzeneğini harekete geçirdi. Ardından sıfır noktasından çatışmaya giren direnişçiler tüm birlik üyelerini etkisiz hale getirdiklerini açıkladı.

Kassam Tugayları Beyt Lahiya’da İsrail ordusuna ait D9 tipi askeri buldozeri Yasin 105 roketleri ile vurdu. Saldırının ardından yaralıları kurtarmaya çalışan İsrail askerleri de çok sayıda anti-personel patlayıcılar ile vuruldu.

Öte yandan İslami Cihad’ın askeri kanadı olan Kudüs Tugayları da Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye mahallesinde iki İsrail askerini vurduğunu duyurdu.

Kudüs Tugayları, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Han Yunus'un doğusunda piyade kuvvetlerine ait bir İsrail keşif uçağı olan EVO Max 4T'nin ele geçirildiğini duyurdu.

Buna karşın İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde Filistin direnişiyle devam eden kara çatışmalarında 4 yeni askerin öldürüldüğünü ve bir askerin de ciddi şekilde yaralandığını kabul etti.

Kassam Tugayları dün “Gazze’de en büyük Hamas tünelini bulduk" açıklaması yapan İsrail ordusuna bugün bir video yayımlayarak cevap verdi. Yaklaşık bir dakika süren görüntülerde İsrail güçlerinin Gazze’de tünel bulduğu anlar yer aldı. Görüntünün sonunda ise Arapça, İbranice ve İngilizce "Geç geldiniz, görev tamamlandı" mesajı yayınlandı.