Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (20 Aralık)

20 Aralık 2023

İsrail güçleri ile direnişçiler arasındaki bugünkü çatışmalar, Batı Şeria’da yoğunlaştı.

YDH- Şehit Ömer el-Kasım Kuvvetleri askeri sözcüsü Ebu Halid bugün yaptığı açıklamada savaşçıların Gazze’de birçok cephede savaşmaya devam ettiğini duyurdu. Açıklamada yapılan operasyonlar detaylarıyla aktarıldı.

Batı Şeria’da Direniş güçleri, Nablus’ta, Cenin’de ve Beytüllahim’de İsrail güçlerini EYP patlayıcılarla vurdu.

El Fetih’in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları’nın Balata Tugayı, Beyt Furik kontrol noktasında ve Gerizim Dağı karakolunda İsrail güçlerini hedef aldı.

Aksa Şehitleri Tugayları’nın Balata Tugayı, Balata kampı çevresinde İsrail askerlerini pusuya düşürdü ve yakın mesafeden çatışmalara girdi.

Aksa Şehitleri Tugayları’nın Cenin Tugayı ise Yamun kasabasında İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Gazze:

Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus'ta İsrail güçleriyle RPG ve mermilerle şiddetli çatışmalara girdi.

Diğer Direniş gruplarıyla ortak operasyonlar yürüttüğünü duyuran Aksa Şehitleri Tugayları, Cibaliya ve Tel el-Zaatar'da İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları,  Cibaliya ve Tel el-Zaatar'da İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Şehit Ömer el-Kasım Kuvvetleri, el-Zeytun, Şucaiye, Han Yunus, Bureyc kampı çevresi ve Cibaliya eksenlerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Ayrıca, Muğraka, Han Yunus ve Huc ed-Diyk bölgelerinde de İsrail askeri araçlarını roket ve ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.  

Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Filistin'in kuzeyindeki Kiryat Şmona Havaalanı kışlasını 12 rokettle vurdu.

Han Yunus'un doğusunda 7 İsrail askerin saklandığı bir evi patlayıcılarla havaya uçuran Kassam Tugayları, yine Han Yunus'un doğusunda bir tünelin girişine bubi tuzağı kurarak, tünele girmeye çalışan İsrail askerlerini havaya uçurdu.

El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Tel el-Zaatar bölgesindeki özel bir İsrail kuvvetini TBG roketiyle vurdu ve 8 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Ayrıca 1 Merkava tankı imha etti.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları 1 Merkava tankı ve 2 askeri aracı imha etti.

Üçüncü Göz'deki İsrail hedeflerini üze salvosuyla vuran Kudüs Tugayları Şucaiye mahallesinin doğusunda İsrail piyade birliklerini ve askeri buldozerini varil bombası ile vurdu.

Lübnan:

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail'in Güney Lübnan'da sivilleri vurmasına tepki olarak dün gece saatlerinde Yiftah'ı top mermileriyle vurdu.

Bugün de İsrail hedeflerine yönelik operasyonlarına devam eden Hizbullah el-Abad bölgesini uygun silahlarla, Kirbet Maar'daki İsrail topçu mevzilerini füzelerle vurdu.