Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (21 Aralık)

21 Aralık 2023

Filistin’de direnişçiler ile İsrail rejimi güçleri arasındaki çatışmalar Gazze ekseninde yoğunlaştı.

YDH- Batı Şeria'da Direniş güçleri ile İsrail güçleri arasında çatışmalar yoğunlaştı. Direniş güçleri gün içerisinde Beytüllahim'de İsrail güçlerini birçok kez patlayıcılarla vurdu. Ayrıca Cenin'de İsrail araçlarına ve kontrol noktalarını patlayıcılarla hedef aldı.

El Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları'nın Kalkilya Tugayı, kente baskın düzenleyen ve el-Marc bölgesinde bulunan bir grup İsrail askerlerini patlayıcılarla vurdu.

Gazze:

Fetih el-İntifada Taburu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Tel el-Zaatar ekseninde 2 askeri aracı tandem roketlerle vurdu.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Şehit Ömer el-Kasım Kuvvetleri, Gazze'nin Han Yunus, Cibaliya ve Bureyc kampı çevresinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Ve İsrail güçlerini havan toplarıyla vurdu. Ayrıca Gazze Şeridi çevresindeki İsrail yerleşim yerlerini roketlerle, top atışları ve ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Gazze'nin çeşitli eksenlerinde son 24 saatte 11 Merkava tankı, 15 askeri aracı, 3 askeri buldozeri Yasin-105 roketleriyle vurdu.

Gazze'nin Şeyh Rıdvan mahallesinde, içinde 7 askerin bulunduğu bir askeri cipi Yasin-105 roketiyle vuran Kassam Tugayları, el-Muğra bölgesinde bir binada saklanan İsrail askerlerini TBG roketiyle ve el-Derac mahallesinde de yine bir binada saklanan 12 İsrail askerini anti-personel roketi ve çok sayıda el bombasıyla vurdu.

Kassam savaşçıları, Gazze Şeridi'nin çeşitli cephelerinde 8 İsrail askerini öldürdüğünü ve   Filistin Camii bölgesinde askeri bir araç üzerinde bulunan çok sayıda İsrail askerini çeşitli patlayıcılarla vurduğunu açıkladı.

Ayrıca Holit yerleşimini 114 mm'lik kısa menzilli Racum roket sistemiyle, Tel Aviv'i roketlerle, Han Yunus'ta toplanan İsrail askerlerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

El Kassam Tugayları, el-Tavam bölgesindeki 11 İsrail askerini öldürüldü ve 8 askerden oluşan destek gücünde anti-personel cihazı ile havaya uçuruldu. Ayrıca Yermuk bölgesinde İsrail askerlerinin saklandığı bir eve baskın yapılarak 6 İsrail askeri öldürüldü.

El Kassam Tugayları ve Kudüs Tugayları ortak bir operasyonla Gazze Şeridi'nin merkezindeki El Muğra bölgesinde bir Merkava tankını imha etti.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, el-Zeytun, Sivil İdare, el-Zelal, Nahal Oz ve Bedir mevkii çevresindeki İsrail askerlerini ağır kalibreli havan toplarıyla, Magin askeri bölgesi ve Kissufim askeri tesisini roketlerle bombaladı.

Gazze'nin çeşitli cephelerinde 2 Merkava tankı, 1 zırhlı personel taşıyıcıyı, 3 askeri aracı, Tandem roketleriyle vuran Kudüs Tugayları, İsrail'e ait bir insansız hava aracını da düşürdü.

Kudüs Tugayları, Cibaliya'da İsrail güçleriyle yakın mesafeden girdiği çatışmalarda 5 İsrail askerini öldürdü. Ayrıca Şeyh Rıdvan bölgesinde bir eve barikat kuran bir İsrail özel kuvvetini anti-personel roketleriyle vurdu. 

Aksa Şehitleri Tugayları, han Yunus, Şucaiye, el-Zeytun, Belad ve Cibaliya'da İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Cibaliya'da bir askeri buldozeri RPG ile imha eden savaşçılar aynı bölgedeki İsrail askerlerini havan toplarıyla vurdu.

Lübnan 

Hizbullah, Güney Lübnan'da sivillerin İsrail tarafından bombalanmasına tepki olarak geceden bu yana çok sayıda operasyon gerçekleştirdi.

İslami Direnişi Hizbullah dün akşam saatlerinde Birkat Rişa bölgesindeki bir İsrail piyade kuvvetini uygun silahlarla vurdu. Ayrıca Ştoula, Şumira ve Evin Menachem hava sahasındaki 2 İsrail askeri helikopterini karadan havaya füzelerle hedef aldı.

Hizbullah bugün de İsrail'in Güney Lübnan'daki ormanları yakmasına ve sivilleri vurmasına tepki olarak Branit korularını yangın çıkarıcı roketlerle ve Kiryat Şmona'yı da Katyuşa roketleriyle vurdu.

Doviv ve Avivim kışlalarını, Cerdah bölgesindeki İsrail askerlerini ve Ramim kışlasını uygun silahlarla vuran Hizbullah, Şeba Çiftliklerini de iki ayrı operasyonla vurdu. 

Şeba Çiftlikleri’nde İsrail askerlerinin toplanma alanlarını füze ve topçu ateşiyle vuran savaşçılar, aynı bölgedeki mevzileri 3 kamikaze drone ile vurdu. 

Ayrıca Metulla ve Ramot Naftali yerleşim bölgelerini de füzelerle vurdu.

Suriye

Suriye'den işgal altındaki Golan tepelerinde bulunan İsrail askeri hedeflerine yönelik roket saldırısı gerçekleştirildi.