Noel'de ateşkes için Los Angeles'ta Siyahiler ve Filistinliler dayanışması

22 Aralık 2023

23 Aralık Cumartesi günü Los Angeles'ta yapılacak olan Filistin'e destek gösterisi "Noel'de ateşkes için Siyahi - Filistinli Dayanışması" olarak isimlendirildi.

YDH- Haaretz haber sitesi ve Black Lives Matter Facebook sayfasında yer alan habere göre 23 Aralık Cumartesi günü Los Angeles'ta İsrail rejiminin Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için büyük bir miting düzenlenecek.

Amerika'daki polis devletine ve kapitalizmin zayıf bıraktığı toplum kesimlerine yönelik ayrımcı uygulamalarına tepki olarak doğan "Black Lives Matter" hareketinin düzenleyeceği gösteri İsrail rejiminin savaş suçlarını gündemde tutma ve Özgür Filistin idealini yaşatma amacını taşıyor.

Black Lİves Matter hareketinin düzenleyeceği gösteriye birçok sivil toplum kuruluşu da destek veriyor.

Black Lives Matter gösteriye katılacaklardan yanlarında "Adalet ruhu"nu da getirmelerini istiyor.

Amerika'daki Siyonistler endişeli

Yapılması planlanan geniş katılımlı gösteri yürüyüşünün güzergahı Los Angeles'taki "Temple Beth Am" sinagogu yakınlarından geçtiği için Sinagog'taki Şabat ayininin başka bir yerde yapılmasına karar verildi. 

Rabbi Adam Kligfeld, gösteri sebebiyle endişe duyduklarını ve üzülerek de olsa, sinagogun kurulduğu 1935 yılından bu yana ilk kez Şabat ayinini sinagog dışında başka bir yerde yapmaya karar verdiklerini söylüyor.

Kligfeld, bu bölgede sinagoga bağlı 900 Yahudi aile olduğunu ve Los Angeles polisi ile yaptıkları görüşmede, polisin, şayet göstericiler sinagoga doğru yürümeye başlarlarsa onları engelleyemeyeceklerini bildirdiği için böyle bir karar verdiklerini sözlerine ekledi.