Netanyahu: Savaşın bize çok ağır bir bedeli var

25 Aralık 2023

Son birkaç günde çok ağır kayıplar veren İsrail ordusunun sözcüsü, zor bir savaş yürüttüklerini söyledi.

YDH- İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Cebaliye kentinde bir tünel ağının yanı sıra öldürülen üç İsrail askerinin de cesetlerinin bulunduğunu duyurdu.

Daniel Hagari basın toplantısının devamında şunları söyledi: "Bileşik ve karmaşık bir savaş yürütüyoruz."

Hagari sözlerine şöyle devam etti: "Askerlerimiz arasında kayıplara neden olmadan Hamas'ı yok etmek mümkün değil."

İsrail ordusu pazar akşamı, Gazze'nin kuzeyindeki çatışmalarda zırhlı birlikler gücünden bir subayın öldürüldüğünü duyurarak, son 24 saatte İsrail ordusunun kayıplarının sayısının 15'e çıktığını açıklamıştı.

el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ise son dört gün içinde 48 İsrail askerinin öldürüldüğünü ve onlarcasının da yaralandığını duyurmuştu.

35 İsrail askeri aracının imha edildiğini bildiren Ebu Ubeyde, el-Kassam güçlerinin son birkaç gün içinde, İsrailli askerlerle doğrudan çatışmalar da dahil olmak üzere havan ve anti-personel patlayıcılar ile 24 askeri operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da bugünkü kabine toplantısında şunları söyledi: "Savaşın bize çok ağır bir bedeli var. Ancak savaşı sürdürmekten başka seçeneğimiz yok."

Ayrıca, İsrail medyasında dün yer alan haberlerde, Gazze'deki savaşı görüşmek üzere düzenlenen Bakanlar Kurulu'nun toplantısında gerginliğin yaşandığı bildirilmişti.

Haberlere göre, "İsrail askerlerini ördek gibi, bombalanan binalara gönderiyorsunuz." diyen İsrail Ekonomi Bakanı Nir Barkat, savaşı yönetme şekli nedeniyle Başbakan Benyamin Netanyahu'ya sözlü olarak saldırdı.

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun kara kuvvetlerinin kayıpları artarken, İsrail'in ‘Kan’ adlı televizyon kanalı da geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir haberde, Tel Aviv'in önümüzdeki haftalarda askerlerini Gazze Şeridi'nden çekmeyi planladığını duyurmuştu.