Netanyahu hayal satıyor

26 Aralık 2023

Haaretz yazarı Amos Harel, Netanyahu İsrail halkına İsrail rejimi ordusunun Gazze'de sanki zafere çok yakınmış izlenimi verirken, ordunun aksini söylediğini ifade ediyor.

YDH- Haaretz sitesinde yer alan habere göre, Batı dünyası hayatın akışının yavaşlayacağı ve insanların Filistin'de olanlara ilgisinin azalacağı on günlük Noel tatiline girerken, İsrail rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu İsrail halkını yanıltmaya devam ediyor.

Amos Harel tarafından kaleme alınan yazıda, Noel tatili sırasında Batılıların Filistin'de olan bitene ilgisinin azalacağı ve bunun İsrail rejimi ordusu açısından zaman kazanma anlamına geleceği dile getiriliyor.

Harel, sahadaki gelişmelerin istenilen gibi gitmemesine rağmen Netanyahu'nun İsrail halkına başka bir tablo çizdiğini ve İsrail rejimi ordusunun zafere çok yakın olduğunu söyleyerek halkı yanılttığını dile getiriyor.

Harel'e göre, Netanyahu İsrail halkına hayali bir zaferden bahsederken, Tümgeneral Eliezer Toledano sınırsız mühimmata sahip olmadıklarını, artık kullanılacak cephaneye dikkat etmeleri gerektiğini zira bu savaşın aylarca sürebileceğini ve tedarik sorunuyla yüzleşebileceklerini söylüyor.

İsrail içindeki kamuoyu tartışmaları Yemen'in Bab el-Mendeb boğazı ve Kızıldeniz rotasını İsrail limanlarına erişecek gemilere kapamasının rejimin lojistik imkanlarına ağır darbe vurduğunu gösteriyor.

İsrael National News sitesinin haberine göre, İsrail rejimi Yemen'in oluşturduğu bu baskıyı aşabilmek için Mısır'ı da içine alan bir kara rotası oluşturmaya çalışıyor. Buna göre Dubai limanından Suudi Arabistan ve Ürdün'e ve buradan Akdeniz veya Mısır yoluyla İsrail'e ulaşacak bir güzergah üzerinde çalışılıyor. 

7 Ekim 2023'de gerçekleşen Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından İsrail rejimi Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ederken, Filistin direnişinin Gazze içindeki İsrail ordusuna ağır kayıplar verdirdiği biliniyor.