Direniş Ekseni cephesinde bugün (26 Aralık)

26 Aralık 2023

Direniş Ekseni güçleri bugün de Gazze Lübnan ve Yemen’den İsrail hedeflerine yönelik operasyonlarını sürdürdü.

YDH- Hamas’ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki Khuza'a bölgesindeki bir binanın bodrumuna giren İsrail özel kuvvetlerine mensup bir grubu bombayla etkisiz hale getirdi. 

El Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin kuzeyinde İsrail ordusun ait bir D9 buldozerini ve bir evde konuşlanmış İsrail piyade güçlerini el-Yasin-105 roketleriyle vurdu. Ayrıca Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya el-Beled bölgesindeki bir evde saklanan 40 İsrail askerini, güçlendirilmiş TBG mermileriyle vurdu. İsrail güçlerinden çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. 

Kassam Tugayları, Gazze Şehri'ndeki Tuffah mahallesinin doğusunda bir İsrail askerini öldürdü. Gazze Şehri'nin doğusundaki Cebel er-Rayes bölgesinde de bir İsrail birliği ile çatışmaya girdi, İsrail askerlerinden ölenler ve yaralananlar oldu. 

Kassam Tugayları, Gazze Şehri'ndeki Tuffah ve Derac bölgelerine giren 9 İsrail askeri aracını ve Şeyh Rıdvan mahallesine giren 4 aracı Yasin 105 roketleriyle imha etti. Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc mülteci kampının doğusunda bir Merkva tankını Yasin-105 roketiyle vurdu. Bureyc mülteci kampının kuzeydoğusunda da çok sayıda askeri taşıyan zırhlı personel taşıyıcıyı vurdu. Araçtaki askerlerin birçoğu öldü veya yaralandı. 

Bureyc mülteci kampının doğusunda 8 askerden oluşan bir İsrail birliğini bubi tuzaklı bir tünele çeken Kassam Tugayları, tüneli patlatarak çok sayıda askeri öldürerek veya yaralayarak etkisiz hale getirdi.

İslami Cihat’ın askeri kanadı Kudüs Tugayları Gazze'nin güneybatısındaki Tekaddum ekseninde İsrail askerlerinden ve araçlarından oluşan bir topluluğu havan toplarıyla bombaladı. 

Kudüs Tugayları Gazze'nin doğusundaki Tuffah mahallesinde bir İsrail askeri aracını RPG ile vurdu. Ayrıca Han Yunus'un doğu ve kuzeyindeki ileri hatları geçen İsrail güçleriyle, tanksavar füzeleri, makineli tüfekler ve havan toplarıyla şiddetli çatışmalara girdi. 

Kudüs Tugayları Askalan'ı ve Gazze Şeridi'ni yoğun füze saldırılarıyla bombaladı. Kudüs Tugayları Gazze şehrinin Şeyh Rıdvan mahallesinde iki İsrail askeri aracını RPG roketleriyle vurdu. Gazze Şeridi'nin merkezindeki Cuhr ed-Diyk bölgesinde toplanan İsrail askeri birliğini havan topları ile yok etti. 

Kudüs Tugayları Sderot ve Nir A’am, Askalan ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki İsrail yerleşimlerini füzelerle vurdu. Kudüs Tugayları, Kassam Tugayları ile ortak hareketle Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya el-Beled'deki ilerleme hatlarında 5 İsrail askeri aracını roketlerle vurdu. 

Kudüs Tugayları, Kassam Tugayları ile ortak bir operasyonla, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya el-Beled bölgesinde bir evde saklanan bir grup İsrail askerini makineli tüfekler ve TBG toplarıyla yok etti. 

Lübnan

Dün akşam saatlerinde el-Minara bölgesinde İsrail askerlerinin mevzilerini saha şartlarına uygun silahlarla vuran Hizbullah, bugün de İsrail’e yönelik 9 operasyon gerçekleştirdi. 

Hizbullah Zibdin, Ramya, Doviv, Rahib ve Bağdadi bölgelerinde İsrail askeri birliklerini ve Şomira Kışlası civarındaki bir İsrail gözetleme kulesini vurdu. 

Pranit Kışlasında 91. Tümen komutanlığını saha şartlarına uygun silahlarla vuran Hizbullah, Zibdin Kışlasını da Burkan füzeleriyle vurdu. 

Ayrıca Kiryat Şimona’da İsrail ordusu komuta merkezini insansız hava aracıyla vurdu. 

İsrail ordusu sözcüsü, Lübnan'dan atılan güdümlü füzeyle yaralanan yaralıyı dışarı çıkarırken Lübnan'dan açılan ateşe maruz kalan biri ağır 9 İsrail askerinin yaralandığını açıkladı.

Lübnan’daki Kassam Tugayları da Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik Siyonist katliamlara tepki olarak işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Batı Celile'de bulunan “Liman Askeri Kışlası”nı füzelerle vurdu. 

Yemen

Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusu, İsrail’in Eylat limanına çok sayıda insansız uçakla saldırı düzenledi. Ancak Mısır ordusuna ait hava savunma sistemleri, Yemen’den gönderilen insansız uçaklara müdahalede bulundu.