Direniş Gazze'de İsrail araçlarını markaja aldı

27 Aralık 2023

Gazze Şeridi’ndeki Direniş grupları bölgeye giren İsrail güçleriyle dört bir koldan savaşarak askeri araçları ve İHA’ları imha ediyor

YDH- Filistin Direnişi, Gazze’ye giren İsrail ordu güçlerini yakından takip ediyor. Sahadaki kaynaklardan aktaran medya, Aksa Tufanı savaşında birleşen Filistinli direniş gruplarının çok sayıda bölgede İsrail ordusunun askeri araçlarını imha ettiğini aktardı.

El-Meyadin’in haberine göre, Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları bugün Gazze’nin güneyinde bulunan Han Yunus kentinde İsrail ordusuna ait 4 askeri buldozer ve bir Merkava tankının bombaladıklarını açıkladı.

Filistin direniş gruplarından Ulusal Direniş Tugayları (Ömer el-Kasım Tugayları) Gazze Şeridi’nin güneyinde ilerleyen İsrail ordusuna ait araçlardan birini patlayıcılarla imha ettiklerini duyurdu. Saldırıda İsrail askerlerinden bazılarının öldüğü veya yaralandığı belirtildi.

Ömer el-Kasım Tugayları Sözcüsü Ebu Halid yaptığı açıklamada direnişçilerin Gazze’de ve özellikle Han Yunus’ta düzenledikleri operasyonlarda çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğünü ifade etti.

Ebu Halid, geçtiğimiz saatlerde bir grup direnişçinin Han Yunus'un kuzeyinde İsrail güçlerinin devriyesine saldırı düzenlediğini, çok sayıda anti zırhlı aracın vurulduğunu ve askeri araçlara zarar verildiğini dile getirdi.

Direnişe ait topçu birlikleri ayrıca Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Bureyc Mülteci Kampının doğusunda Bab el-Ebu Mutaybık bölgesinde yoğunlaşan İsrail güçlerini ağır havan toplarıyla bombaladı. Bu saldırı sonucunda da İsrail ordusu saflarında kayıplar verildiği öğrenildi.

Kudüs Tugayları ise Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc kampının doğusunda İsrail'e ait bir Merkava tankını patlayıcıyla vurarak imha etti.

Kassam Tugayları da Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc kampının doğusunda Yasin-105 füzeleriyle bir İsrail tankını hedef aldıklarını duyurdu.

Öte yandan Gazze Şehri'nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan mahallesinde ve merkezdeki Cuhr el-Dik bölgesinde Filistinli direniş grupları ile işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kudüs Tugayları, Şeyh Rıdvan mahallesinde iki İsrail askeri aracının RPG mermileriyle vurulduğunu duyurdu.

Kudüs Tugayları ayrıca Gazze semalarında dolaşan ve İsrail'e ait olan 523 No'lu Sky Racing tipi insansız hava aracını düşürdüklerini açıkladı.