Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (1 Ocak 2024)

01 Ocak 2024

Irak İslami Direnişi, İşgal altındaki Eylat'taki İsrail hedeflerini vurdu.

YDH- Irak İslami Direnişi, işgal altındaki Golan'da İsrail askeri hedeflerini ve Eylat limanını uygun silahlarla vurdu. Ayrıca Suriye'deki ABD'nin Şeddadi üssünü insansız hava araçlarıyla ve Koniko gaz sahasındaki ABD üssünü füze salvosu ile vurdu.

Gazze

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Gazze'nin doğusunda İsrail ordusunun Apaçi helikopterini SAM 7 (Strela-2) güdümlü hava savunma füzesiyle vurdu.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı olan Ulusal Direniş Tugayları, Han Yunus'ta İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi ve bir İsrail zırhlı aracını vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Şucaiye bölgesinde bir tünel girişindeki İsrail askerlerini havaya uçurdu. Ayrıca Tuffah bölgesinde bir İsrail askerini öldürdüğünü duyurdu.

Zeytun mahallesindeki İsrail'in komuta kontrol karargahını havan topları ve füzelerle bombalayan Kudüs Tugayları, Bureyc kampının doğusundaki İsrail araç ve askerlerinden oluşan topluluğu Bedir-1 füzeleriyle vurdu.

Kudüs Tugayları, Han Yunus'un doğu ve kuzeyindeki ön hatlarda İsrail kuvvetleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi. 

Bureyc kampı çevresinde bir İsrail zırhlı personel taşıyıcısını vuran Kudüs Tugayları, Tuffah bölgesinde de 2 askeri aracı imha etti. Ayrıca farklı bölgelerde de 1 Merkava tank ve 1 askeri buldozer imha edildi.

Hamas'ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün akşam saatlerinde Beyt Lahiya'da İsrail'e ait istihbarat görevinde bulunan Skylark-2 keşif uçağını düşürdü. 

Bugün de Beyt Hanun'da istihbarat görevinde bulunan bir İsrail insansız hava aracının kontrolünü ele geçirdi.

Gece saatlerinde Tel Aviv ve çevresini M-90 roketleriyle bombalayan Kassam Tugayları, Huzaa kasabasının doğusundaki İsrail araçları ve askerlerinden oluşan bir topluluğu havan toplarıyla imha etti.

İsrail basını, Kassam Tugayları’nın Tel Aviv’e füze attığı yerlerin İsrail rejiminin dana önce kontrol altına aldığını iddia ettiği yerler olduğunu yazdı.

Gazze'nin çeşitli eksenlerinde 2 Merkava tankı ve 5 askeri aracı imha eden Kassam Tugayları, el-Tuffah mahallesinin doğusundaki bir grup askeri aracı tandem top mermileri ve anti-personel bombalarıyla vurdu.

Kassam savaşçıları, Karara bölgesinde 3 İsrail askerini ve Bureyc kampının doğusunda da 1 İsrail askerini öldürdüğünü duyurdu. Ayrıca Cebel el-Reyes'te İsrail askerlerinin bulunduğu bir tüneli havaya uçurdu.

Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin kuzeyindeki el-Karara bölgesindeki İsrail piyade birliklerini bubi tuzaklı bir tünelin girişinde patlattı ve yine aynı bölgede İsrail askerlerinin barikat kurduğu bir evi havaya uçurdu.

Kassam Tugayları, Gazze Tuffah mahallesinin doğusundaki el-Halil askeri bölgesinde bir grup İsrail askerini mayınlı bölgede havaya uçurdu ve en az 15 İsrail askerinin öldürüldüğü açıklandı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, bugün yerel saatle 15.30’da Hadab el-Bustan bölgesindeki İsrail hedeflerini ve saat 17.55’te de Ya'ara kışlasını uygun silahlarla vurdu.