Maliki haftaya silahlı gruplarla görüşecek

01 Ocak 1970

SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin ülkedeki şiddete son vermek amacıyla silahlı grupların temsilcileriyle

SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin ülkedeki şiddete son vermek amacıyla silahlı grupların temsilcileriyle önümüzdeki hafta bir toplantı yapacağı açıklandı.

 

Irak Diyalog ve Ulusal Uzlaşma Bakanı Ekrem el-Hekim, gelecek hafta yapılacak toplantıya tüm silahlı grupların temsilcilerinin katılacağını söyledi.

 

Times gazetesine bir demeç veren el-Hekim, “Hükümet, bu toplantıyı gerçekleştirebilmek için ülkedeki tüm gruplara davet gönderdi; zira toplantının amacı ülkede yaşanan şiddete köklü bir çözüm bulmaktır” dedi.

 

Toplantının 28-29 Kasım tarihlerinde yapılacağını belirten Hekim, toplantıya Baas Partisi’nin de davet edildiğini açıkladı.

 

Toplantıya çok uluslu güce mensup hiçbir temsilcinin katılmayacağını belirten Ekrem el-Hekim, başbakanla tüm bakanların toplantıda hazır bulunacağını ve aralık ayında da benzer bir toplantının Suriye veya Ürdün’de düzenleneceğini söyledi.

 

Irak hükümeti daha önce de ülkedeki bazı silahlı grupların temsilcileriyle toplantılar düzenlemiş, toplantıya katılan grupların temsilcileri ulusal uzlaşma ve barış planını desteklediklerini açıklamıştı.