İsrail, Hizbullah’ın tepkisine hazırlık yapıyor

03 Ocak 2024

Salih Aruri’ye düzenlenen suikastın ardından, İsrail'in, Hizbullah’tan gelecek güçlü bir tepkiye hazırlık yaptığı bildirildi.

YDH- İsrail medyası, Hamas'ın siyasi büro başkan yardımcısına düzenlenen suikastın ardından, İsrail'in kendisini Hizbullah’tan gelecek güçlü bir tepkiye hazırladığını duyurdu.

El-Cezire kanalı İsrail medyasına dayanarak, İsrail rejiminin tüm cephelerde maksimum alarma geçtiğini bildirdi.

Bu habere göre, İsrail ordusu, Lübnan ve Gazze Şeridi cephelerinde geniş çaplı bir savaş senaryosuna hazırlanıyor. Bu senaryoda; Hizbullah'ın, işgal altındaki bölgenin derinliklerine uzun menzilli füzeler ateşlemesi ya da Lübnan'daki savaşçıların işgal altındaki Filistin'in sınır kasabalarına sızması gibi olasılıklar üzerinde durulduğu belirtiliyor.

İbranice yayın yapan Israel Hayom gazetesi, Salih Aruri suikastının ardından İsrail rejimi ile Hizbullah arasındaki gerilimin tırmanma riskinin büyük ölçüde arttığını yazdı.

Israel Hayom, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah 'ın, Lübnan’daki, Salih Aruri'ye veya diğer üst düzey Hamas yetkililerine yönelik suikastın Hizbullah'ın doğrudan tepkisine yol açacağı konusunda uyarıda bulunan geçmiş dönemdeki açıklamalarına atıfta bulundu.

Israel Hayom ayrıca şunları yazdı: Nasrullah şu anda en karmaşık kararla karşı karşıya: Aruri'nin, Hizbullah'ın Beyrut'taki üssünün kalbinde öldürülmesi, İsrail'in kalbine füze fırlatma noktasına kadar savaşı genişletmeyi haklı çıkarır mı?

Salı gecesi İsrail rejimi Beyrut'un güneyinde, Hamas üyelerinin bulunduğu bir binayı insansız hava aracı ile hedef almış ve bu terör saldırısı sonucu içlerinde Salih Aruri’nin de bulunduğu yedi Hamas üyesi hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybeden yedi Hamas üyesinin isimleri şöyle: Hamas’ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri, Samir Fendi ve Kassam komutanlarından Azzam el-Akra ile Mahmud Zeki Şahin, Muhammed el-Rayes, Muhammed Başaşe ve Ahmed Hammud.