Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (6 Ocak 2024)

06 Ocak 2024

Aksa Şehitleri Tugayları, Nablus, Cenin ve Tulkarem'de İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve Nitzani Öz kontrol noktasını vurdu.

YDH-  Aksa Şehitleri Tugayları'na bağlı İntikam ve Kurtuluş Gençliği, Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde İsrail güçleriyle çatıştı.

Irak İslami Direnişi, Suriye'deki ABD'nin işgal üsleri olan el-Tenef ve el- Şeddadi üslerini insansız hava araçlarıyla vurdu.

Mücahid Tugayları, Gazze'nin ilerleme eksenlerindeki İsrail askerleri ve araçlarını kısa menzilli füzelerle vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Han Yunus merkezde ve doğusundaki Ma'an ilerleme ekseninde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

El-Mahata bölgesindeki İsrail askerlerini ve araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla vuran Kudüs Tugayları, Sderot, Nir Âm ve Gazze sınırındaki İsrail yerleşimlerini roketlerle bombaladı.

El-Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları el-Megazi kampı bölgesinde İsrail askerleri ile şiddetli çatışmalara girdi. Han Yunus'ta da zırhlı bir personel taşıyıcıyı RPG'lerle vurdu.

Han Yunus'ta İsrail askerleri ve araçlarından oluşan bir topluluğu ağır kalibreli havan toplarıyla vuran Aksa Şehitleri Tugayları, el-Mahatta bölgesindeki İsrail araç ve askerlerini havan toplarıyla vurdu.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Han Yunus ekseninde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Farklı cephelerde 2 askeri patlayıcılarla vurdu.

Hamas'ın askeri kanadı olan El Kassam Tugayları, Beni Süheyle bölgesinde 8 askerden oluşan bir İsrail piyade birliğini pusuya düşürerek imha etti.

Dün de aynı bölgede 9 kişilik bir piyade kuvvetini yakın mesafeden çatışarak öldürdü. (Operasyonun açıklaması bugün yayımlandı)

Han Yunus'ta bir evde konuşlanmış olan İsrail askerlerini hedef alan Kassam Tugayları, Huza'da bir binada saklanan İsrail güçlerini anti-personel patlayıcılarla vurdu. Ayrıca 2 tankı imha etti.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail'in Beyrut Dahiye'de Hamas yöneticilerine yaptığı suikasta tepki olarak Meron Hava Gözetleme üssünü 62 füzeyle vurdu.

Metulla, Avivim ve Honin kışlası yakınlarındaki İsrail hedeflerini uygun silahlarla vuran Hizbullah, Bayad Blida bölgesinde İsrail hedeflerini füzelerle vurdu.