El Meyadin: Direnişin darbeleri nedeniyle, İsrail Gazze ve kuzeyden çekiliyor

06 Ocak 2024

Lübnan merkezli el-Meyadin televizyonu, İsrail rejimi güçlerinin Gazze Şeridi’nin kuzey kentlerinden tamamen çekildiğini bildirdi.

YDH- El-Meyadin televizyonunun bir saha kaynağı, İsrail'in Gazze ve kuzey vilayetlerinden tamamen çekildiğini ve Filistin direnişinin, Gazze Şeridi’nde İsrail askerlerinin bulunduğu noktalarda çatışmaların devam ettiğini bildiriyor.

Bir saha kaynağı Al-Meyadin televizyonuna bugün (Cumartesi) İsrail'in Gazze ve kuzeyinden Al-Tavam ve el-Makusi Kuleleri haricindeki (buraları güvenli geri çekilme noktaları) yerler hariç, tamamen çekildiğini bildirdi.

Haber kaynağı, işgalcilerin Gazze'yi merkezden ayıran 10. Sokak ve çevresinden de çekilmediğini söyledi.

Ayrıca, "direnişin bu iki eksende mevcut güçleri meşgul ettiğini ve onların güvenli bir şekilde konumlanmalarına izin vermediğini, bunun da onları Netzarim yerleşim bölgesine doğru çekilmeye zorladığını" belirtti.

Kaynak, orta bölgedeki Bureyc, Nuseyrat, el-Megazi, el-Muğraka ve Cuhr ed-Diyk bölgelerinin yoğun İsrail topçu bombardımanıyla orta dereceli çatışmalara sahne olduğuna dikkat çekerek, Han Yunus'un özellikle en ağır çatışmalara tanık olduğunu sözlerine ekledi. 

Şehir merkezi ekseni, Celal Caddesi ve el-Ketibe Caddesinde İsrail'in ilerleyişinin çok yavaş olduğunu ifade etti.

Haber kaynağı ayrıca şunu ekledi: "Direnişin karşı koyması nedeniyle işgal güçleri Huza'a, Abasan ve Beni Suheyla'nın kuzey doğu bölgelerinde ilerleyemedi."

Kaynak, "Refah'ta aralıklı hava bombardımanlarına tanık olunduğunu, karadan herhangi bir saldırının olmadığını ve hava saldırılarının Gazze Şeridi boyunca devam ettiğini; ancak düşük oranda olduğunu" vurguladı.

Direniş, işgal güçlerinin saldırılarına karşılık veriyor

Direniş operasyonları kapsamında Gazze Şeridi'ndeki Filistin direniş grupları, Gazze Şeridi'nin birçok bölgesinde İsrail güçlerine karşılık verdiğini duyurdu.

Hamas hareketinin askeri kanadı el-Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki savaş hatlarından dönen savaşçıların 8 askerden oluşan bir İsrail piyadesini yok ettiğini bildirdi.

Han Yunus'un doğusunda bir İsrail askerinin evi incelemek için girdiği sırada, direnişçinin sırtına tüfek dayayarak onu öldürdüğünü duyurdu.

Gazze Şeridi'nin merkezinde, "El Kassam Tugayları", savaşçılarının İsrail'in "Merkava" tankını ‘Şavaz’ patlayıcısıyla havaya uçurduğunu ve Bureyc'de "Yasin-105" füzesiyle başka bir tankı hedef aldığını duyurdu.

Dün öğleden sonra el-Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusundaki Beni Suheyla bölgesinde bir yolda 9 askerden oluşan İsrail piyade birliğine saldırdığı operasyonda, İsrail kuvvetlerinin ölü ve yaralı kaldığını, ardından helikopterlerin ölü ve yaralıları taşımak için geldiğini bildirdi.

İslami Cihat hareketinin Filistin'deki askeri kanadı olan "Kudüs Tugayları" bugün, Han Yunus'un doğusundaki Ma'an bölgesinde direnişçilerin makineli tüfekler ve RPG mermileri kullanarak İsrail düşman askerleriyle şiddetli çatışmalara girdiğini söyledi.

Ayrıca, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Ulusal Direniş Tugayları (Şehit Ömer El Kasım Güçleri), Han Yunus yakınlarına giren işgal "ordusu" araçlarından birini patlayıcı şiddeti yüksek bir bombayla patlattığını ve aracın doğrudan parçalandığını duyurdu.

Bununla birlikte Direniş Tugayları, Gazze Şehri'ndeki İsrail işgal askerlerinin cephe önlerinde toplandığı yerleri araçlarıyla birlikte kısa menzilli füzeler kullanarak vurdu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'taki savaş cepheleri, Filistin direnişinin işgalci İsrail güçlerine karşı gerçekleştirdiği özel operasyonlara tanık oluyor.

Hamas hareketinin askeri kanadı Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları; dün, savaşçılarının Han Yunus'un doğusundaki Zinna bölgesinde bir evin içinde konuşlanmış bir İsrail piyade kuvvetini, 3 anti-personel bombasıyla hedef aldığını duyurdu. Söz konusu askerler içerisinde ölü ve yaralıların olduğunu ifade etti.

Gazze Şehri'nin Tuffah mahallesinin doğusundaki savaş hatlarından döndükten sonra, el-Kassam savaşçıları 9 İsrail aracını hedef aldıklarını, İsrail piyade kuvvetleriyle çatıştıklarını, onları keskin nişancı ve anti-personel silahlarla hedef aldıklarını ve çok sayıda askerin öldüğünü bildirdi.

Aksa Tufanı kapsamında Filistinli çeşitli grupların askeri kanatları arasındaki işbirliği çerçevesinde, Kassam Tugayları ve Kudüs Tugayları yaptıkları ortak operasyonla Ma'an bölgesinde Yasin-105 ve Tandum roketleri ile 3 Merkava tankını vurduklarını bildirdiler.

Buna karşılık el-Meyadin'in Gazze Şeridi muhabiri, İsrail’in Gazze Şeridi'nin orta bölgesine yönelik saldırılarını artırdığını ve burada ateş çemberi oluşturduğunu bildirdi.

El Meyadin muhabiri, direnişin vurduğu darbeler nedeniyle, İsrail tanklarının Gazze'den çekilerek yeniden mevzilendiğine dikkat çekti.