İran Ordusu Kandil'e Operasyon Başlattı

01 Ocak 1970

Pukmedia-Kürdistan Bölgesi ve İran sınırında PKK'nin İran kolu Kürdistan Özgür Yaşam Partisi

Pukmedia-Kürdistan Bölgesi ve İran sınırında PKK'nin İran kolu Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) militanları ile İran askeri birlikleri arasında şiddetli çatışma çıktığı bildirildi. 2 buçuk saat süren çatışmalarda çok sayıda ölen ve yaralanan olduğu verilen bilgiler arasında.

 

İran askeri birlikleri, bugün sabah saatlerinde sınır bölgesinde bulunan PKK-PJAK militanlarına yönelik büyük bir operasyon başlattı.

 

Kürdistan Bölgesi'yle İran sınırında yer alan Doleka, Zewke ve Bé Delan alanları ile Şéné ve Mamend sıra dağlarına karadan operasyon başlatan İran ordusu ile PJAK militanları arasında çatışma çıktığını söyleyen yöre sakinleri, çatışmalarda çok sayıda ölen ve yaralanan olduğunu belirttiler.

 

Yöre sakinleri, çatışmaların yaklaşık 2 buçuk saat sürdüğünü ardından İran ordusunun güçlerini geri çektiğine tanık olduklarını ifade ederken, PKK'nin ise, operasyonun yaşandığı bölgeye başka alanlardan güç sevkıyatı yaptığını iddia ettiler.

 

Bölgedeki yerel kaynaklarımız ise, İran ordu güçleri ile PJAK militanları arasındaki çatışmaların şimdilik durduğunu aktarırken, operasyon bölgesindeki çok sayıda köyden, yine kaçışların yaşandığını bildirdi