İsrail hastanelerine “hazır olmaları” emri

10 Ocak 2024

İsrail Sağlık Bakanlığı’nın, kuzey sınırlarında artan gerilim nedeniyle hastanelere binlerce yaralıyı karşılamak için hazır olmaları talimatını verdiği duyuruldu.

YDH- İbranice yayın yapan Kan televizyonu, hastanelere, savaşta yaralanan binlerce kişiyi karşılamak için hazır olmalarını söyleyen Tel Aviv Sağlık Bakanlığı genel müdürünün, 24 saat içinde tüm İsrail hastanelerinin olağanüstü hal ilan etmesini emrettiğini duyurdu.

İsrail ordusu ile Filistin direnişi arasındaki çatışmalar 96'ncı gününe girerken, Lübnan Hizbullahı ile işgal altındaki Filistin topraklarının kuzey sınırında yaşanan çatışmaların her geçen gün daha da arttığı bildiriliyor.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri’in öldürülmesine yanıt olarak, Hizbullah 6 Ocak Cumartesi günü Meron Hava Üssü'nü 62 füzeyle vurmuştu.

Bu stratejik saldırıya karşılık İsrail, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Visam Hasan Tavil'e yönelik bir suikast gerçekleştirmişti. 

Yaşanan tüm bu gelişmelerin kuzey sınırındaki tansiyonu en yüksek seviyeye çıkardığı söyleniyor.

İsrail Sağlık Bakanlığı’nın aynı zamanda, Safed bölgesindeki Ziv ve Nahariya'daki el-Celil Tıp Merkezi de dahil olmak üzere kuzeydeki hastanelere "ıssız ada durumuna", yani tıbbi ekipman, ilaç veya yiyecek olmadan günler geçirme olasılığına karşı hazırlık yapma talimatı verdiği bildirildi.