Hizbullah ve Emel haftaya gösterileri başlatıyor

01 Ocak 1970

SAAF-Hizbullah ve Emel ulusal birlik hükümeti için haftaya Lübnan’da geniş çaplı gösteriler başlatacaklarını

SAAF-Hizbullah ve Emel ulusal birlik hükümeti için haftaya Lübnan’da geniş çaplı gösteriler başlatacaklarını açıkladı.

 

Hizbullah ve Emel yaptıkları ortak açıklamayla ulusal birlik hükümetinin kurulması için ülkede düzenleyecekleri geniş çaplı gösterileri haftaya başlatacaklarını bildirdiler.

 

İki parti yaptıkları ortak açıklamayla ülkede yaşanan siyasi sorunlardan Fuad Sinyore hükümetini sorumlu tutarak Refik Hariri cinayeti konusunda uluslar arası bir mahkeme kurulmasına da karşı olmadıklarını ifade etti.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ve Emel Lideri Nebih Berri tarafından yapılan açıklamada uluslar arası mahkeme konusunun bu iki partiyi ulusal birlik hükümeti kurulması yönündeki meşru taleplerinden mahrum bırakmaya dönük bir bahane olarak nitelendi.

 

Hizbullah ve Emel tarafından yapılacak gösterilerin sadece Beyrut’ta değil, ülkenin muhtelif kentlerinde de yapılacağı ifade edilirken, Hizbullah İcra Kurulu Başkanı Haşim Safiyeddin, yabancı ülkeleri ve içerideki grupları Fuad Sinyore’ye destek vermemeleri konusunda uyardı.

 

Lübnan Şiileri Yüksek Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Abdülemir Kabalan da verdiği cuma hutbesinde Başbakan Sinyore’den istifa etmesini istedi ve ülkedeki siyasi bunalımın çözümü için en iyi yolun bu olduğunu belirtti.