İsrail Savunma Bakanı, Savaş Kabinesi’ni terk etti

14 Ocak 2024

Netanyahu’nun Savaşa Kabinesi’nde sık sık yaşanan gerginliklerin bugün farklı bir aşamaya geçtiği bildirildi.

YDH- İsrail Savunma Bakanı, güvenlik görevlilerinin, genelkurmay başkanının savaş kabinesi toplantısına katılmasını engellemesi nedeniyle toplantıyı terk ettiği bildirildi.

İsrail medyasında bu sabah yer alan haberlere göre, savaş kabinesi toplantısına katılmayan İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant'ın öfkeli olduğu görüldü.

İbranice yayın yapan Kan televizyonu, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun güvenlik görevlilerinin, genelkurmay başkanının, Savaş Kabinesi toplantısına girmesini engellediğini bildirdi.

Habere göre, Galant, Netanyahu'ya "benim işime karışıyorsun" diyerek, İsrail Savaş Kabinesi toplantısından ayrıldı.

Bugün yaşanan bu gerginlikten bir hafta önce, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu kabinesinin "istihbarat sızıntısı salgını”ndan mustarip olduğunu ve bunun böyle devam edemeyeceğini söyleyerek, bir güvenlik yetkilisine, "yalan tespiti" yasa tasarısı hakkında Knesset'i bilgilendirme talimatı vermişti.

İki hafta önceki toplantıda da ciddi gerginlikler yaşanmış ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant  ile İsrail'in Savaş Kabinesi Üyesi ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz’ın, Başbakan Benyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısına katılmayı reddettiği bildirilmişti.