Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (15 Ocak)

15 Ocak 2024

Aden yakınlarında Marshall Adaları bayraklı, ABD'ye ait M/V Gibraltar Eagle adlı gemi, Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından vuruldu.

YDH- Irak İslami Direnişi, Irak'taki Erbil Havaalanı'nda bulunan ABD üssünü ve Suriye'deki Kharab el-Cir'deki ABD üssünü insansız hava araçları ve füzelerle vurdu. Ayrıca Suriye'deki ABD'nin Koniko üssünü ise iki ayrı operasyonla füzelerle vurdu.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Han Yunus'ta İsrail askerleri ve araçlarını havan toplarıyla bombaladı.

Han Yunus şehir merkezinde bir İsrail askerini yakın mesafeden vuran Kudüs Tugayları, Ebu Maruf bölgesindeki İsrail toplantılarını 60 kalibrelik havan toplarıyla bombaladı.

Aksa Şehitleri Tugayları ve Kudüs Tugayları ortak bir operasyonla, Şuheda Camii çevresindeki İsrail komuta ve kontrol mevzilerindeki araç ve askerleri ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Mücahid Tugayları, Saad yerleşim yerini füzelerle bombaladı. 

Muharabat Kuleleri bölgesindeki İsrail askerleri ile şiddetli çatışmalara giren Mücahid Tugayları, Gazze ve kuzeydeki çeşitli eksenlerdeki saha komuta karargahını kısa menzilli füze ve havan toplarıyla bombaladı.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Han Yunus'un çeşitli bölgelerinde İsrail askerleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi ve bir askeri aracı güdümlü patlayıcılarla imha etti.

Ayrıca Zeytun mahallesinin Malaka askeri bölgesinin çevresindeki İsrail araçlarını havan toplarıyla bombaladı.

Hamas'ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, Han Yunus'ta İsrail askerleri ve araçlarının oluşturduğu iki toplantıyı ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Askeri bir buldozeri imha eden Kassam Tugayları, Bureyc kampının doğusundaki İsrail mevzilerini ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, bugün İsrail hedeflerine yönelik 8 operasyon gerçekleştirdi.

[video]

Hizbullah, Metat Kışlasını, Şeba Çiftlikleri bölgesindeki İsrail hedeflerini, Metulla'da yeni kurulan casus ekipmanlarını ve Malikiye'de toplanan İsrail askerlerini uygun silahlarla vurdu.

Birkat Rişa bölgesindeki İsrail hedeflerine yönelik gün içerisinde biri füzeli olmak üzere iki operasyon düzenleyen Hizbullah, Ramim kışlası ve Hanita bölgesindeki İsrail hedeflerini füzelerle vurdu.