WSJ: İsrail hükümetindeki bölünmeler Gazze'deki başarıyı tehdit ediyor

17 Ocak 2024

Wall Streej Journal gazetesi, İsrail'in savaş kabinesinde mevcut olan anlaşmazlıkların Gazze Şeridi'ne dönük saldırıların ertelenmesine neden olabileceğini yazdı.

YDH - Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan makaleye göre İsrail'in savaş kabinesinde yaşanan önemli anlaşmazlıklar, Tel Aviv'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının başarısını tehlikeye atıyor.

Gazetenin kaynaklarına göre, İsrailli yetkililer arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle Filistin direnişini hedef alan 'operasyonlar' ertelenebilir.

Makaleye göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant'ın siyasi tutumları şu anda son derece istikrarsız ve İsrailliler arasındaki onay oranları, aynı zamanda savaş kabinesinde olan muhalefet lideri Benny Gantz'ın açıklamaları nedeniyle düşüyor.

Siyasetçiler arasındaki anlaşmazlık, İsrail'in Hamas ile rehinelerin serbest bırakılması konusunda müzakere edip etmemesi konusunda ortaya çıkmıştı.

Gantz, 130 kadar rehinenin geri dönmesini sağlamak için Hamas ile diplomatik diyaloga girmenin gerekli olduğuna inanıyor. Diğer yandan Gantz, yoğunlaştırılmış bir müzakere süreci için bastıracağına dair kamuoyuna bir dizi açıklama yapmıştı.

WSJ'ye göre Netanyahu ve Galant, Hamas ile müzakerelerin bu noktada önemsiz olduğuna ve 'Gazze Şeridi boyunca' saldırılara devam edilmesi gerektiğinde ısrarcı.