Batı Şeria’da çatışmalar arttı

17 Ocak 2024

İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki baskın ve saldırılarında 9 Filistinli hayatını kaybederken, Tulkarem Taburu İsrail ordusunun saldırılarına karşılık verdi.

YDH- İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki baskın ve saldırılarında 9 Filistinli hayatını kaybederken, Tulkarem Taburu işgalcilerin saldırılarına karşılık verdi.

İsrail ordusuna bağlı güçler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'daki şehirlerin ve kampların çeşitli bölgelerine baskın düzenledi.

İsrail insansız hava aracının Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Balata mülteci kampının yakınında bulunan bir aracı bombalaması sonucu 3 Filistinli genç hayatını kaybetti.

El-Meyadin’in yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail’in Nablus kentindeki Balata mülteci kampı yakınlarında bir araca düzenlediği drone saldırısında 5 gencin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Öldürülen Filistinli gençlerin cesetleri İsrail rejimine ait güçler tarafından kaçırılırken, Filistin Kızılayı, İsrail askerlerinin, ambulans ekiplerinin Balata kampı yakınındaki Kudüs Caddesi kavşağında hedeflenen araca ulaşmasını engellediği aktardı.

Öte yandan, Aksa Şehitleri Tugayları’na bağlı Tulkarem Tugayı işgal güçlerine birden fazla hassas pusu kurup, yaya olarak saldırarak doğrudan kayıplara neden olduğunu açıkladı.

Kaynaklar, Tulkarem'de İsrail güçleriyle yaşanan çatışmalarda 4 gencin hayatını kaybettiği bilgisini verdi.

Nablus'taki Balata mülteci kampı yakınlarında direniş savaşçıları ile İsrail ordusu arasında çatışmaların çıktığı kaydedilirken, İsrail ordusuna ait buldozerlerin kampın içindeki bazı yolları kazdığı ve kampa daha fazla takviye gönderildiği bildirildi.

Baskın sırasında Balata mülteci kampının üstünde İsrail’e ait keşif İHA’larının sürekli tur attığı belirtilirken, Nablus’taki direnişçi gençlerin el yapımı patlayıcılarla İsrail askerlerine direndiği ifade edildi.

Tulkarem şehrine birçok yönden saldırı düzenleyen İsrail güçleri ile direniş savaşçıları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedilirken, Tulkarem kampını kuşatan İsrail askerlerinin Şehit Sabit Sabit Devlet Hastanesi çevresine baskın düzenlediği ve çok sayıda tutuklama gerçekleştirdiği bildirildi.

Kalkilya'da ise İsrail keşif uçakları alçak uçuş yaparken, İsrail güçlerinin de şehrin birçok mahallesine baskın düzenlediği açıklandı.

İsrail güçlerinin, Eriha, Ramallah, el-Bire, el-Halil ve Beytullahim’de de baskınlar düzenleyip, tutuklamalar gerçekleştirdiği ifade edildi.