İsrail, esir İsrailli bir subayı daha öldürdü

20 Ocak 2024

Gazze’deki Halk Direniş Komiteleri, dün bir video yayımlayarak, videoda yer alan İsrailli esirin İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

YDH- Halk Direniş Komiteleri’nin askeri kanadı olan Nasır Selahaddin Tugayları yaptığı açıklamada, İsrail rejiminin cuma günü yaptığı bombardıman sırasında esir İsrailli bir subayın öldürüldüğünü duyurdu.

Filistin Halk Direniş Komiteleri'nin askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları video ile birlikte yaptığı açıklamada, aynı esirin daha önce “kendisini esir alan grupla birlikte hedef alınarak orta derecede yaralandığını ve tedavi gördüğünü”, fakat “düşmanın, esiri birkaç önce tekrar hedef aldığını ve yaşamını kurtarmak için yapılan tüm çabalara rağmen öldüğünü” bildirdi.

Nasır Selahaddin Tugayları söz konusu kişinin Ohad Yahalomi adlı bir subay olduğunu ve 7 Ekim 2023’te İsrail’in güneyine yapılan saldırı sırasında esir alındığı açıkladı.

Yaşanan bu olaydan önce de çeşitli medya kuruluşları yayımladıkları haberlerde, bu güne kadar devam eden Gazze savaşı süresince İsrail rejiminin, Gazze'deki İsrailli esirlerin tutulduğu tünelleri bombalayarak onların ölmesine veya yaralanmasına neden olduğunu duyurmuştu.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde üç hafta önce yaptığı bir açıklamada 60'tan fazla İsrailli esirin İsrail ordusunun saldırıları sonrası öldüğünü açıklamıştı.

Yahalomi’nin, ölümünden önce yayınladığı bir videoda, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu İsrailli esirlerin serbest bırakılması, Gazze'deki direnişin taleplerini karşılama ve savaşı durdurma konusunda bir şeyler yapmaya çağırdığı görüldü.

Yahalomi, Netanyahu'ya hitaben şunları söyledi: "Lütfen sorun çıkarmayı bırakın. Bu insanların ailelerinin saygıyla yaşamasını, acının daha fazla yaşanmamasını ve buradaki tüm mahkumların serbest bırakılmasını istiyoruz."