Washington Post: ABD'nin Yemen'deki saldırıları uzun sürmeyecek

21 Ocak 2024

Washingyon Post gazetesine konuşan Biden yönetimi yetkilileri, ABD'nin Yemen'i hedef alan saldırıların 'ideolojik gerekçeli' olduğunu ve çatışma başlatma hedefi olmadığı için uzun sürmeyeceğini savundu.

YDH - Washington Post gazetesine konuşan ve ismi belirtilmeyen Joe Biden yönetimi yetkililer, ABD ve müttefiklerinin Kızıldeniz'de Yemen direnişine karşı sadece ideolojik gerekçelerle saldırı başlattığını söyledi.

Kaynaklar, Başkan Biden'ın Washingyon yönetiminin 'güçlü bir orduya ve ortak bir hedefe ulaşmak için diğer ülkeleri bir araya getirme kabiliyetine sahip vazgeçilmez bir ulus olarak' hareket etmesi gerektiğini düşündüğünü aktardı.

Bunun yanı sıra kaynaklar, Beyaz Saray'ın, ABD'nin Ensarullah Hareketini tamamen yok etme ya da Yemen'de geniş çaplı bir savaş başlatma hedefi olmadığı için çatışmanın uzun sürmeyeceğini beklediği kaydedildi.

Buna karşılık, gazetenin muhatapları çatışmanın sona ermesi konusunda bir zaman çizelgesi vermedi.

Gazeteye konuşan bir kaynak, "Amacımız, onların gelecekte bu tür saldırıları gerçekleştirme kabiliyetlerini zayıflatmak; bu da saldırıları mümkün kılan altyapıyı ve üst düzey güçlerini vurmak anlamına geliyor," ifadelerini kullandı.

Ayrıca saldırıların Yemen'de insani bir krize yol açması ve bu ülkedeki savaşı sona erdirmeye yönelik diplomatik çabaları boşa çıkarmasın yönünde endişelerin olduğunu ifade eden kaynaklar, Britanya'nın saldırılarının Ensarullah'ın savaş gücünü 'önemli ölçüde zayıflatmayı başardığını' öne sürdü.

Kaynak, "Bu Husilerin hiç silahı olmadığı anlamına gelmiyor, ancak sahip olduklarının çoğunu kaybettiler," iddiasında bulundu.