Direniş Ekseni Cephesinde Bugün (22 Ocak)

22 Ocak 2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Deniz kuvvetleri, Aden Körfezi'nde bulunan Amerikan askeri kargo gemisi Ocean Jazz'ı uygun deniz füzeleriyle vurdu.

YDH- Irak İslami Direnişi, Suriye'deki ABD'nin Koniko üssü bugün iki ayrı operasyonla füzelerle vurdu.

Irak İslami Direnişi, Suriye'deki ABD'nin el-Ömer, Şeddadi ve Irak'taki Ayn el-Esad üslerini insansız hava araçlarıyla vurdu.

Batı Şeria'da Cenin'in doğusunda İsrail güçleri ile Filistin direniş güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Direniş güçleri Huvara ve Dotan kontrol noktalarını ve Cebel el-Tur'daki İsrail karakoluna ateş açtı.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Han Yunus'un merkezi ve doğu bölgelerindeki İsrail askeri toplanmalarını ve el-Zeytun'un doğusunda İsrail askerlerinin bulunduğu bir mevzii havan toplarıyla vurdu.

El-Meghazi kampının doğusundaki İsrail askerlerini Bedir-1 füzeleriyle vuran Kudüs Tugayları, Han Yunus'un ilerleme eksenlerinde İsrail güçleriyle tanksavar füzelerini de kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Kudüs Tugayları, Cibaliye'nin doğusundaki gözetleme kulesi yanındaki İsrail askeri çadırlarına gerilla operasyonu düzenledi ve İsrail askerleri ile yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Gazze'nin çeşitli cephelerinde 1 Merkava tankı ve 1 zırhlı personel taşıyıcı aracı imha etti.

Ulusal Direniş Tugayları'na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Han Yunus'un çeşitli bölgelerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve bölgede bir askeri aracı patlayıcılarla imha etti.

Ömer el-Kasım Güçleri, el-Aksa Üniversitesi ve el-Mevasi bölgelerinde İsrail güçleri ile zırhsavar patlayıcılar ve çeşitli silahlarla yakın mesafeden çatışmalara girdi.

Ayrıca Bureyc kampında bir evin içerisine konuşlanan İsrail askerlerini pusu kurarak yakın mesafeden çatışmalara girdi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Gazze'nin doğusundaki İsrail askeri araçlarının mevziini ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

El-Fetih'in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus'un batısında İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve bir zırhlı personel taşıyıcı aracı RPG'lerle vurdu.

Aynı bölgedeki İsrail askeri yoğunlaşmalarını ağır kalibreli havan toplarıyla bombalayan Aksa Tugayları, bir İsrail piyade kuvvetini de RPG mermileriyle vurdu.

Mücahid Tugayları, Han Yunus'un ilerleme eksenlerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve Gazze'nin doğusundaki İsrail askeri toplanmalarını havan toplarıyla bombaladı.

El-Fetih İntifada'nın silahlı kanadı olan el-Asife Güçleri, Han Yunus'ta İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Hamas'ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları, Han Yunus'un batısında bir İsrail piyade kuvvetini anti-personel patlayıcılarla vurdu. Ayrıca Gazze'nin çeşitli cephelerinde 4 Merkava tankı imha etti.

Kudüs Tugayları ve el-Kassam Tugayları, ortak bir operasyon düzenleyerek Cibaliye'nin doğusundaki İsrail askeri araçlarına ait ikmal hattını ve güzergahını havan toplarıyla vurdu.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, gece saatlerinde İsrail'in Zarit kışlasını füzelerle vurdu.

Bugün de operasyonlarına devam eden Hizbullah, el-Samaka bölgesindeki İsrail askeri toplantılarını füzelerle, e-Raheb ve Ebu Dacac bölgesini de uygun silahlarla vurdu.

Hizbullah ayrıca, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ndeki bir toplantısını hedef aldı. “Even Menahem” yerleşim yeri füzelerle vuruldu.