Mısır'dan Selahaddin koridorunun işgali konusunda İsrail'e uyarı

23 Ocak 2024

Mısır Devlet Enformasyon Kurumu Başkanı Diya Raşvan, İsrail'in Gazze ile Mısır arasındaki Selahaddin Koridorunu işgal etme teşebbüsünün ikili ilişkilere ciddi zarar vereceğini söyledi.

Mısır Devlet Enformasyon Kurumu Başkanı Diya Raşvan, İsrail'in Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınırda yer alan ve Selahaddin Koridoru olarak adlandırılan bölgeyi işgal etme teşebbüslerinin iki ülke arasındaki ilişkilere zarar vereceği uyarısını yaptı.

El-Youm es-Sabia haber portalına konuşan Raşvan, "İsrail, Mısır tarafıyla imzaladığı tüm anlaşmalara aykırı olarak Gazze Şeridi'nde Mısır sınırı boyunca uzanan Selahaddin Koridoru'nu işgal etmek için meşru bir zemin oluşturmaya çalışıyor. Şunu vurgulamak isteriz: İsrail'in bu yönde atacağı herhangi bir adım ülkelerimiz arasındaki ilişkilere ciddi bir darbe vuracaktır," dedi.

İşgal rejiminin Gazze'ye Mısır üzerinden silah sokulduğu yönündeki tüm suçlamalarının temelsiz ve asılsız olduğunu kaydeden Raşvan, Kahire'nin tarafının Gazze ile Sina Yarımadası arasındaki yeraltı tünellerinin varlığından 'bizzat muzdarip' olduğunu, bu nedenle 'bunları kesin olarak ortadan kaldırmak için kararlı önlemler aldığını' ve toplam 1500 yeraltı mayınını imha ettiğini söyledi.

Yetkili, "Mısır topraklarından ne karadan ne de yeraltından silah kaçırmak mümkün, zira Mısır tarafı kendi toprakları üzerinde mutak egemenliğe sahip ve kuzeydoğudaki sınır bölgelerini tamamen kontrol ediyor," ifadelerini kullandı.