İngiltere: Yemen'e düzenlenen saldırıya 24 ülke katıldı

24 Ocak 2024

İngiltere, Yemen ordusunun üslerine yönelik dün gece düzenlenen saldırıya 24 ülkenin katıldığını açıkladı.

YDH- İngiliz hükümeti bugün yaptığı açıklamada, aralarında Hollanda, Yeni Zelanda, Bahreyn ve Kanada'nın da bulunduğu 24 ülkenin, Yemen ordusunun üslerine yönelik dün gece düzenlenen askeri saldırıya katıldığını bildirdi.

İngiltere saldırının nedenini şu ifadelerle açıkladı: "Bu saldırılar, Husilerin küresel ticarete yönelik saldırı yapma kabiliyetini azaltmak ve aynı zamanda gerilimin tırmanmasını önlemek için tasarlandı."

Reuters'ın haberine göre Londra, saldırıların Yemen'deki Ensarullah hareketine ait sekiz bölgeye yönelik gerçekleştirildiğini ve bunların "Husilerin Kızıldeniz ve çevresindeki su yollarından geçen gemilere yönelik yasadışı ve pervasız saldırganlığına yanıt olarak" olduğunu iddia etti.

Salı sabahı ABD ve İngiliz savaş uçakları, Sana'nın kuzeyindeki Deylemi hava üssü de dahil olmak üzere Ensarullah direniş hareketine ait birçok askeri üsse saldırmıştı.

Yemen Ensarullah hareketinin üst düzey yetkilileri de bu saldırılar sonrası yaptıkları açıklamada, “ABD ve İngiltere'nin, Siyonist rejime yönelik operasyonları durdurmak amaçlı Yemen'i işgal etme hedefine” ulaşılamayacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da BM Güvenlik Konseyi'ne hitaben yaptığı konuşmada, Batı'nın Yemen'e yönelik saldırılarını kınadı ve bunu uluslararası barış ve güvenlik için bir tehdit olarak nitelendirdi.