Yemen: ABD-İngiltere saldırısı başarısız

24 Ocak 2024

Yemenli askeri bir kaynak, saldırıya uğrayan bölgenin daha önce defalarca kez hedef alındığını ve bir öneminin olmadığını aktardı.

YDH- Edinilen bilgilere göre Koalisyon uyduları ve Amerikan casus uçakları, Aden Körfezi'nde ABD'ye ait Ocean Jazz kargo gemisini hedef alan füzelerin fırlatılma sahalarını tespit edemedi.

El-Meyadin’e açıklamalarda bulunan Yemenli askeri bir kaynak, ABD-İngiltere liderliğindeki koalisyonun, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin gemisavar füze fırlatma sahasını tespit etmede başarısız olduğunu söyledi.

Kaynak ayrıca, ABD ve İngiltere’ye ait savaş uçaklarının daha önce onlarca kez hedef alınan yerlere saldırı düzenlediğinin altını çizdi. Yemenli kaynak, hedeflenen yerlerin "önemsiz" olduğunu, bu yerlerde silah veya askeri teçhizat bulunmadığını ve saldırı sırasında orada herhangi bir kuvvetin konuşlandırılmadığını kaydetti.

Saldırılara ilişkin bilgiler veren el-Meyadin’in Yemen muhabiri, başkent Sana’nın kuzeyindeki Deylemi Hava Üssü ve el-Hafa askeri kampına dörder kez, Haşm el-Bakrah askeri kampına ise iki kez hava saldırısı düzenlendiğini aktardı.

el-Meyadin muhabiri ayrıca, hedef alınan yerlerin, önceki yıllarda da Suudi liderliğindeki koalisyon tarafından defalarca hava saldırılarına maruz kaldığını doğruladı.

Bu arada Yemen’in askeri ve siyasi liderleri, söz konusu saldırılara uygun zamanda yanıt verileceğini söylediler.

ABD ve İngiltere’ye ait savaş uçaklarının Yemen'e 18 hava saldırısı düzenlediğini açıklayan Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bu ihlallerin yanıtsız kalmayacağını vurguladı.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Sekreteri Yaser el-Huri de Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, ABD ve İngiltere’ye uygun zamanda, uygun yanıtı vereceğinin altını çizdi.