Eski Mossad şefi: İsrail, Yahya Sinvar ile anlaşmak zorunda

24 Ocak 2024

Mossad eski şefi, Tel Aviv’in, esirleri kurtarmak için Yahya Sinvar ile takas anlaşması yapmaktan başka seçeneğinin olmadığını söyledi.

YDH- Tel Aviv’de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun istifasını talep eden çok sayıda gösterinin patlak vermesinin ardından, Mossad’ın eski şefi Tamir Pardo yaptığı açıklamada, Tel Aviv’in, esirleri kurtarmak için Hamas’ın Gazze Lideri Yahya Sinvar ile takas anlaşması yapmaktan başka seçeneğinin olmadığını söyledi.

Eski Mossad şefi, İsrail Kan 11 kanalına verdiği demeçte, İsrail rejiminin İsrailli esirleri kurtarmadan Gazze’deki savaşı sona erdiremeyeceğini belirterek, esirlerin serbest bırakılma tarih ve koşullarını sadece Yahya Sinvar’ın belirlediğini söyledi. Pardo, “Eğer savaş 136 tabutla sona ererse İsrail ilk kez savaşı kaybetmiş demektir” dedi.

Tamir Pardo, açıklamalarında, Sinvar öldürülürse, onları serbest bırakmak için müzakere edecek kimsenin kalmayacağını ve vatandaşlarını terk etmenin büyük bir ihanet olduğunu belirtti. Pardo “Eğer Netanyahu esirlerden vazgeçmeye ve onları tabutlarda teslim almaya karar verirse bunu yüksek sesle kamuoyuna ilan etsin” diye konuştu.

Eski Mossad Şefi Pardo, Netanyahu’nun sadece askeri operasyonlarla bu işin altından kalkabileceğini düşündüğünü, fakat Netenyahu’nun bu düşüncesinin siyaset olmadan İsrail’e toparlanamayacağı bir felaket getireceğini söyledi.