İsrail’de Hizbullah korkusu büyüyor

24 Ocak 2024

İsrail savunma bakanı, savaşın, “Hamas'ı tamamen dağıtmadan" bitirilmemesi gerektiği, aksi halde Hizbullah’ın daha da güçleneceği uyarısında bulundu.

YDH- İsrail medyasında yer alan habere göre, İsrail Savaş Kabinesi’nin Savunma Bakanı Yoav Galant, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki İsrailli yetkililerle yaptığı toplantıda, yerleşimcilerin kuzeye dönüşü için bir tarih ilan etmenin Hizbullah'ın ekmeğine yağ süreceği uyarısında bulundu.

İbrani medyası Kanal 11’e göre, bu tarihi belirsiz bırakmanın Tel Aviv için daha uygun olacağına işaret eden Galant, Gazze’deki savaşın, “Hamas'ı tamamen dağıtmadan" bitirilmesi halinde, Hizbullah’ın İsrail’e karşı güçleneceğine inanıyor.

Kanal 11, Çatışma Hattı Forumu Başkanı Moşe Davidovic'in, Netanyahu'dan kuzeydeki yerleşimcilerin durumuyla ilgili yanıtlar istediğini ancak herhangi cevap alamadığını bildirdi.

Konuyla ilgili yayımladığı bir haberde, savaşın başından bu yana Lübnan sınırına yakın bölgelerde yaşayan yaklaşık 80 bin yerleşimcinin bölgeden tahliye edildiğini kaydeden İsrail gazetesi Haaretz, tahliye edilen 10 kişiden 4'ünün geri dönmeyeceğini vurguladı.

Diğer İsrailli medya kuruluşları dünkü haberlerinde, kuzey cephesindeki durumun "son derece tehlikeli" olduğunu, İsrail rejiminin benzeri görülmemiş bir döneme tanıklık ettiğini ve iç cephenin, yakında olması muhtemel tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirttiler.