CNN: ABD yakında Irak ile askerlerini çekmek üzere müzakerelere başlayacak

25 Ocak 2024

CNN televizyonu, ABD yönetiminin Bağdat ile Irak'taki askeri varlığının akıbeti konusundaki müzakerelere yakında başlayacağını bildirdi.

YDH- Amerikan CNN televizyonuna konuşan kaynaklar, ABD'nin yakında Irak ile askerlerini ülkeden çekmeye yönelik müzakerelere başlayacağını öne sürdü.

Kanalda yer alan haberde, "ABD ve Irak, Yüksek Askeri Komisyon çerçevesinde diyaloğa başlama konusunda anlaşmaya yakın," ifadelerine yer verildi.

Müzakerelerde gelecekteki ABD'nin gelecekti operasyonlarının uygulanmasına yönelik adımların ele alınacağı belirtilen haberde, Washington'un çekilme takviminin Irak'taki mevcut durumu ve hükümetin istikrar derecesini dikkate almasında ısrar ettiği kaydedildi.

Aynı zamanda Irak yönetimi de ABD askerlerinin çekilmesinin hiçbir koşula bağlı olmaması gerektiği görüşünde.

Bu ayın başlarında Irak Başbakanı Muhammed el-Sudani, uluslararası koalisyon güçlerinin varlığı için her türlü gerekçenin sona erdiğini söylemişti.

Sudani, Bağdat'ın ülkedeki yabancı askeri varlığı sona erdirmek için somut adımlar atacağını belirtse de basında söz konusu açıklamalar 'kamuoyunu teskin etme çabası' olarak yorumlanmıştı.